Lübnan - Son Dakika
Güncel

Lübnan

Lübnan

BM Genel Sekreteri Ban Ki-mun, Lübnan'da 25 Haziran'da devam edecek "Ulusal Birlik" görüşmelerinin, ülkenin istikrarı için son derece önemli olduğunu belirtti.

21.06.2012 07:29

BM Genel Sekreteri Ban Ki-mun, Lübnan'da 25 Haziran'da devam edecek "Ulusal Birlik" görüşmelerinin, ülkenin istikrarı için son derece önemli olduğunu belirtti.

BM Sözcülüğünden yapılan açıklamada, Genel Sekreter Ban'ın Lübnan'da 11 Haziran'da siyasi liderler arasında "Ulusal Birlik" görüşmelerinin başlamasını memnuniyetle karşıladığı ve Lübnan Cumhurbaşkanı Mişel Süleyman'ı bu girişimi yeniden başlattığı için tebrik ettiği bildirildi.

Açıklamada, Genel Sekreter Ban'ın Lübnan'daki siyasi liderleri bu önemli süreçte, çalışmalarını devam ettirmeleri yönünde cesaretlendirdiği ve 25 Haziran'da yapılacak ikinci toplantının sonuçlarını da sabırsızlıkla beklediği kaydedildi.

BM'nin, Lübnan'da "Ulusal Birlik"in ülkede istikrarı ve devletin otoritesini sağlamada son derece önemli bir rol oynayabileceğine inandığı vurgulanan açıklamada, "Lübnan'da siyasi liderlerin, ülkeyi bu zor zamanlarda bölgesel gerilimlerin etkisinden korumaları yönündeki taahhütleri özellikle önem taşımaktadır" denildi.

Bu arada Genel Sekreter Ban'ın, Rio'da düzenlenen konferans sırasında Lübnan Başbakanı Necip Mikati ile biraraya geldiği ve görüşmede ikilinin, Suriye'deki kriz dahil bölgesel konularda görüş alışverişinde bulundukları öğrenildi.

Lübnan'da siyasi liderler arasındaki "Ulusal Birlik" görüşmeleri 11 Haziran'da, Cumhurbaşkanı Mişel Süleyman başkanlığında 19 ay sonra ilk kez yapılmıştı. Toplantının ikincisi 25 Haziran'da düzenlenecek.

Muhabir: Özlem Şahin Şakar

Yayıncı: Selçuk Aval - BİRLEŞMİŞ MİLLETLER

Kaynak: AA

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement