Makedonya Sular Altında - Son Dakika
Güncel

Makedonya Sular Altında

Makedonya Sular Altında

Dha DIŞ HABER – Lodosun ardından yağan sağanak yağmur Makedonya'nın büyük bir kısmında sellere yol açtı.

02.02.2015 14:51

Dha DIŞ HABER –

Lodosun ardından yağan sağanak yağmur Makedonya'nın büyük bir kısmında sellere yol açtı. Derelerin taşmasıyla araziler su altında kaldı. Özellikle Doğu bölgelerde evlere ve iş yerlerine su girdi. Bregalniça nehrinde su seviyesinin yükselmesiyle Kalimantsi barajı taştı. Ofçabolu ovasındaki arazilerin büyük bir kısmını su örttü.

Özellikle İştip ve Koçana bölgesinde sellerden dolayı çok sayıda vatandaşlar evlerinden çıkarılarak güvenli yerlere nakledildi. Sular altında kalan köylerden ailerlerle birlikte hayvanlar da kurtarıldı. Ulaşımın kesintiye uğradığı yerlere de içme suyu ve gıda ile ilaç yardımları gönderildi.

Makedonya Kriz Masası'nın aldığı güvenlik tedbirleri bazı bölgelerde etkili oldu. Makedonya Başbakanı Nikola Gruevski bazı bakanlarla birlikte selden etkilenen bölgeleri ziyaret ederek durumları yerinde inceledi.

Makedonya'nın Güneydoğusundaki Ustrumca bölgesinde de çok sayıda tarım arazileri ve seralar sular altında kaldı. Büyük maddi hasarlar meydana geldi, ekilen sebzeler yokoldu. Evlerin etrafı suyla dolarak insanlar mahsur kaldı.

Manastır bölgesindeki Pelagonya ovasında 5 bin hektar toprak sular altında kaldı.

Kırçova, Ohri, Usturga kasabalarında yoğun yağıştan dolayı evlerin bodrum katlarına su girdi.

Makedonya Sağlık Bakanlığı sellerin yaşandığı bölgelerde salgın hastalıkların yayılmasını önlemek için özel ekipler gönderdi.

GÖRÜNTÜ DÖKÜMÜ

TV KAYDI

Kalimantsi barajının taşmasından görüntüler

Bregalniça nehrinden görüntüler

Haber Eyüp SALİH – İŞTİP ( DHA )

Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel Makedonya Sular Altında - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement