Makü'de Öğrenci Sorunları Konuşuldu - Son Dakika
Güncel

Makü'de Öğrenci Sorunları Konuşuldu

Makü\'de Öğrenci Sorunları Konuşuldu

Burdur Mehmet Akif Ersoy Üniversitesi'nde (MAKÜ) öğrencilerin sorunlarının konuşulduğu panel düzenlendi.

23.12.2015 16:40

Burdur Mehmet Akif Ersoy Üniversitesi'nde (MAKÜ) öğrencilerin sorunlarının konuşulduğu panel düzenlendi.

MAKÜ Atatürkçü Düşünce Topluluğu tarafından 'Burdur Öğrenci Sorunları ve Çözüm Yolları' konulu panel düzenlendi. Veteriner Fakültesi Konferans Salonu'ndaki panelin başkanlığını Doç. Dr. Hakan Ülper yaparken, Burdur Belediye Başkanı Ali Orkun Ercengiz, Rektör Yardımcıları Prof. Dr. Mehmet Karaca ve Prof. Dr. Durmuş Acar konuşmacı olarak katıldı.

Panelin açılışında konuşan Doç. Dr. Hakan Ülper, farklı yerlerden gelen öğrencilerin farklı kültürlere sahip olduğunu belirterek, yeni yerlere alışma ve uyum sağlamada sorun yaşadıklarını söyledi. Doç. Dr. Ülper, "Öğrencilerin barınma, beslenme, sosyal etkinlikler gibi pek çok sorunla karşı karşıya olduğunu biliyoruz" dedi.

'ÖĞRENCİ SAYISI 15 BİNE YAKLAŞTI'

Belediye Başkanı Ali Orkun Ercengiz paneldeki konuşmasında öğrenciyi önemseyen bir belediyecilik anlayışı ile çalışmaya gayret gösterdiklerini kaydetti. Başkan Ercengiz, "Üniversite kenti olabilmek için değişim yaşamak zorundayız. Olanakları kısıtlı bir şehirde yaşıyoruz. Fakat asla üniversite ayrı, şehir merkezi ayrı, yerleşke ayrı diyemiyoruz. Üniversitemizin 15 bine yaklaşan öğrenci sayısıyla Burdur'a her anlamda katkı koyduğunu biliyoruz. Bir öğrenci Burdur'u niçin tercih etmeli, 'neden Burdur'a gitmeliyim' demeli. Biz bunların çözüm yollarını bulmalıyız. Öğrenciyi Burdur'a çekmeliyiz" diye konuştu.

'ÖNEMLİ OLAN DOĞRULARI BULABİLMEK'

Öğrenci sorunlarının belediye olarak da farkında olduklarını vurgulayan Başkan Ercengiz, "Önemli olan sorunları tespit ettikten sonra doğruları bulabilmektir. Hepiniz farklı şehirlerden geldiniz. Hedefimiz; ulaşımda, barınmada sorun yaşamayan bir şehir, huzurlu, güvenli bir şehir. Sosyal- kültürel aktivitelerimizle Burdur'da sinemasıyla tiyatrosuyla park bahçesiyle çeşitli sosyal etkinlikleriyle öğrencilerimizin keşke Burdur'da bu da olsa demeyeceği bir Burdur yaratmak" dedi.

'EKSİKLERİMİZİ TAMAMLAMAYA ÇALIŞIYORUZ'

Üniversitenin fiziki yapısı hakkında bilgi veren Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Durmuş Acar da şöyle dedi:

"Yeni açılan üniversitelerle kendimizi karşılaştırdığımızda çok iyi yerdeyiz. Fakat tabi fiziki olarak, altyapı olarak eksikliklerimiz var. En büyük eksikliğimiz ise öğretim üyesi eksikliğimiz. Yeni açılan bir üniversite olmamıza rağmen ciddi anlamda bir talep var. Biz üniversite olarak hem fiziki hem de öğretim elemanlarımız açısından eksikliklerimizi en kısa zamanda tamamlamaya çalışıyoruz. Öğrencilerimizden gelecek talepler doğrultusunda eksikliklerimizi gidermeye çalışıyoruz."

Konuşmaların ardından soru cevap bölümüne geçilen panelde, en fazla öğrencilerin ulaşımda yaşadığı sıkıntılar hakkında çözüm önerileri gündeme geldi.

Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel Makü'de Öğrenci Sorunları Konuşuldu - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement