Malatya Cezaevi Okuyor Projesi - Son Dakika
Güncel

Malatya Cezaevi Okuyor Projesi

Malatya Cezaevi Okuyor Projesi

En fazla kitap okuyan tutuklu ve hükümlüler, giysi ve altınla ödüllendirildi.

23.01.2014 18:30

Malatya Cezaevi Okuyor Projesi kapsamında, en fazla kitap okuyan 20 tutuklu ve hükümlüye ödül verildi.

Malatya E Tipi Kapalı Ceza İnfaz Kurumu'nda düzenlenen ödül töreninde konuşan İl Milli Eğitim Müdürü Mehmet Bulut, tutuklu ve hükümlülerin cezaevinde kaldıkları sürede kitap okumasını istediklerini belirterek, "Kitaplarla buluşsunlar, kitap okusunlar, kitaba dokunsunlar. Bu, toplum adına çok önemli, çok anlamlı" dedi.

Cezaevi Müdürü Erdal Çöğür ise proje kapsamında 76 hükümlü ve tutuklunun değerlendirmeye alındığını ifade ederek, "Birinci, 116 kitap ve 36 bin 973 sayfa, ikinci, 54 kitap ve 19 bin 438 sayfa, üçüncü ise 65 kitap ve 19 bin 104 sayfa okumuştur. Toplam 935 kitap ve 315 bin 835 sayfa okunmuştur. Ayrıca kurum kütüphanesinden 2013 yılında bin 515 hükümlü ve tutuklu yararlandırılmış, toplam 11 bin 383 kitap okunmuştur" diye konuştu.

Törende, aralarında Zirve Yayınevindeki cinayetlere ilişkin dava kapsamında yargılanan sanıklar Abuzer Yıldırım, Hamit Çeker, Cuma Özdemir ve Salih Gürler'in de bulunduğu 20 tutuklu ve hükümlü, giysi ve çeyrek altınla ödüllendirildi. Tutuklu ve hükümlülerden bazıları, aldıkları ödülleri Suriyeli sığınmacılara bağışlamak istediklerini belirtti.

Ödül törenine, Malatya Vali Yardımcısı Mehmet Özel, Belediye Başkan Yardımcısı Ertan Mumcu, İl Jandarma Komutanı Kurmay Albay Hasan Aksoy, İl Emniyet Müdürü Nuri Uluayak, bazı kamu kurumlarının ve sivil toplum kuruluşlarının temsilcileriyle hükümlü ve tutuklular katıldı. - Malatya

Kaynak: AA

Son Dakika Güncel Malatya Cezaevi Okuyor Projesi - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement