Manisa'da Beyaz Baston İle Empati Yürüyüşü - Son Dakika
Güncel

Manisa'da Beyaz Baston İle Empati Yürüyüşü

Manisa\'da Beyaz Baston İle Empati Yürüyüşü

Altı Nokta Körler Derneği Manisa Şubesi, "15 Ekim Dünya Beyaz Baston Körler Günü'' nedeniyle yürüyüş düzenlendi.

15.10.2018 16:33

Manisa Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreter Yardımcısı Mustafa Genç ve diğer katılımcılar düzenlenen yürüyüşte gözlerini beyaz bantla kapatıp, bastonla kılavuz yolda yürüyerek, görme engelli bireylerin yaşadığı sıkıntılara tanıklık etti.

Manisa'da, Altı Nokta Körler Derneği tarafından "15 Ekim Dünya Beyaz Baston Körler Günü'nde" görme engelli vatandaşların sorunlarına dikkat çekebilmek amacıyla yürüyüş düzenlendi. Cumhuriyet Meydanı'nda başlayıp, 15 Temmuz Demokrasi Şehitleri Meydanı'nda son bulan yürüyüşe Manisa Vali Yardımcısı Ünal Çakıcı, Manisa Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreter Yardımcısı Mustafa Genç, Sosyal Hizmetler Daire Başkanı Nursel Ustamehmetoğlu, Altı Nokta Körler Derneği Manisa Şube Başkanı Hüseyin Pehlivan ve Altı Nokta Körler Derneği Manisa Şubesi üyeleri ile birlikte çok sayıda sivil toplum kuruluşu temsilcisi katıldı. Etkinliğe katılan katılımcılar gözlerini beyaz bantla kapatıp, ellerinde bastonla kılavuz yolda yürüyerek, görme engelli bireylerin yaşadığı sıkıntılara tanıklık etti.Yürüyüşün ardından bir açıklamada bulunan Altı Nokta Körler Derneği Manisa Şube Başkanı Hüseyin Pehlivan, beyaz bastonun önemi ve tarihçesi hakkında bilgiler verdi.

Etkinliğin önemine değindi

Düzenlenen etkinliğin önemine değinen Manisa Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreter Yardımcısı Mustafa Genç, görme engelli bireylerin yaşadıkları sıkıntılara tanıklık ettiklerini belirtti. Engelli bireylerin toplumsal hayata daha etkin katılımlarını sağlamak amacıyla her zaman yanlarında olduklarını da belirten Genç"Her yıl derneğimizin üyelerine beyaz baston desteği sağlıyoruz. Bu anlamda önümüzdeki günlerde de dernek vasıtasıyla yine görme engelli bireylerimize beyaz baston desteğinde bulunacağız. Engelli bireylerimizin her zaman yanındayız" dedi. Düzenlenen etkinlik 15 Temmuz Demokrasi Şehitleri Meydanı'nda yapılan lokma hayrı ile sona erdi.

Kaynak: Bültenler

Son Dakika Güncel Manisa'da Beyaz Baston İle Empati Yürüyüşü - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement