Mankenler Kraliçesi'nin Ölümünde İkinci Rapor da "Cinayet" Dedi - Son Dakika
Güncel

Mankenler Kraliçesi'nin Ölümünde İkinci Rapor da "Cinayet" Dedi

Mankenler Kraliçesi\'nin Ölümünde İkinci Rapor da "Cinayet" Dedi

Muğla'nın Bodrum ilçesinde 2 yıl önce bir turizmcinin villasının terasından düşüp ölen 2003 yılı Miss Model Of The World yarışması birincisi Aslı Baş'ın, ikinci bilirkişi raporunda da cinayete kurban gittiği belirtildi.

13.11.2012 19:07

Muğla'nın Bodrum ilçesinde 2 yıl önce bir turizmcinin villasının terasından düşüp ölen 2003 yılı Miss Model Of The World yarışması birincisi Aslı Baş'ın, ikinci bilirkişi raporunda da cinayete kurban gittiği belirtildi. Aslı Baş'ın babası Mehmet Yavuz Baş ise, "Birileri cinayeti örtmek için çok uğraştı ama mücadelemiz sonuç vermeye başladı" dedi.

2003 yılı Miss Model Of The World yarışması birincisi 32 yaşındaki Aslı Baş, Bodrum'un Yalıkavak Beldesi'nde 21 Temmuz 2010 tarihinde saat 02.30 sıralarında, vurgun yediği için tekerlekli sandalyeye mahkum yaşayan turizmci 55 yaşındaki Ahmet Bayer'in villasının 6.5 metre yüksekliğindeki terasından düşerek hayatını kaybetmişti. Genç mankeninin ölümüyle ilgili olarak Ulusal Kriminal Büro Adli Kriminal İnceleme ve Raporlama Kuruluşu tarafından geçen 19 Nisan'da hazırlanan ön bilirkişi raporunda yer alan, 'Kadın düşmüyor, atlamıyor, atılıyor' ibaresi üzerine, turizmcinin oğulları 25 yaşındaki Hakan Bayer ve 23 yaşındaki Volkan Bayer geçen 29 Ağustos'ta tutuklanmıştı. Baş'ın önce sırtına ve başının arkasına sert bir cisimle vurulduğu, boynunun kırıldığı, ardından kucağa alınarak terastan atıldığı ifade edilmişti.

Olayla ilgili 30 Ekim 2012 tarihinde yine aynı kuruluş tarafından hazırlanan 172 sayfalık ikinci bilirkişi raporunda da manken Baş'ın cinayete kurban gittiği belirtildi. Bodrum 1'inci Sulh Ceza Mahkemesi, 8 Kasım'da,

Muğla Cezaevi'nde tutuklu bulunan Volkan Bayer'i yurtdışı yasağı koyup, adli kontrollü olarak tutuksuz yargılanmak üzere serbest bıraktı. Hakan Bayer'in ise tutukluluğunun devamına karar verdi.

"BEN KIZIMIN ÖLDÜRÜLDÜĞÜNE İNANIYORUM"

Aslı Baş'ın babası Mehmet Yavuz Baş, "Birileri cinayeti örtmek için çok uğraştı ama mücadelemiz sonuç vermeye başladı. Ben başından beri kızımın odada öldürülüp, balkondan atıldığına inanıyordum. Son gelen bilirkişi raporları da bunu söylüyor. Birileri bu olayı kapatmak için çok uğraştı ama biz mücadelemizi hiçbir zaman bırakmadık. Şimdi bu noktaya geldik. Keşke bu incelemeler zamanında yapılsaydı. Biz yine de Türk adaletine güveniyoruz" dedi.

"Bilirkişi raporunun taktiri hakim ve savcılardadır" diyen baba Baş, "Cinayet mi kaza mı bunların takdiri savcılıkta. Bilirkişi raporları benim tahminime yakın. Benim kızım intihar etmedi. Benim tahminim Aslı'nın başından bir darbe almış olması" ifadelerini kullandı. - ANTALYA

Kaynak: İHA

Son Dakika Güncel Mankenler Kraliçesi'nin Ölümünde İkinci Rapor da 'Cinayet' Dedi - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement