Mardin TOGEM'in Açılışını Şimşek Yaptı - Son Dakika
Güncel

Mardin TOGEM'in Açılışını Şimşek Yaptı

Mardin TOGEM\'in Açılışını Şimşek Yaptı

Mardin Belediyesi bünyesinde kurulan TOGEM'in açılışını Maliye Bakanı Mehmet Şimşek yaptı.

10.12.2011 14:02

Yenişehir Ravza Caddesi'nde bulunan TOGEM'in açılış törenine Bakanı Şimşek'in eşi Esra Şimşek, TOGEM Başkanı Saadet Gülbaran, Belediye Başkanı Mehmet Beşir Ayanoğlu, kamu kurum ve STK temsilcileri ile hayırsever işadamları katıldı.

Kurdelayı keserek açılışı yapan Bakan Şimşek, TOGEM'in Mardin'e hayırlı uğurlu olmasını diledi.

Toplumsal Girişim Merkezi (TOGEM) tarafından Mardin Artuklu Üniversitesi Konferans Salonunda TOGEM'e yardım ve destek veren hayırseverlere plaket takdim töreni düzenlendi. Törene Maliye Bakanı Mehmet Şimşek, eşi Esra Şimşek, TOGEM Başkanı Saadet Gülbaran, Mardin Vali Vekili Müfit Gültekin, Mardin Belediye Başkanı Mehmet Beşir Ayanoğlu, Mardin Artuklu Üniversitesi Rektörü Serdar Bedii Omay, kamu kurum ve STK temsilcileri ile hayırsever işadamları katıldı.

Törende Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın eşi Emine Erdoğan, Aile ve Sosyal Politikalar Bakanı Fatma Şahin ile AK Parti Mardin Milletvekili Gönül Bekim Şahkulubey'in gönderdiği mesajlar okundu.

Saygı duruşu ve istiklal marşının okunması ile başlayan törene katılan Maliye Bakanı Şimşek burada yaptığı konuşmasında eğitime verdikleri önemi anlattı. Konuşmasına Başbakanla bu sabah görüştüğünü ve sağlık durumunun iyi olduğunu belirterek başlayan Bakan Şimşek, 2012 bütçesinden eğitime iktidara geldikleri günden buyana eğitime öncelik verdiklerini, bütçeden en fazla kaynağı eğitime aktardıklarını anlattı. Üniversitelere de büyük imkanlar sağladıklarını belirten Bakan Şimşek, son 4 yıl içinde küresel krize rağmen 36 bin yeni akademisyen kadrosu açtıklarını sözlerine ekledi.

Beşeri sermayenin kalitesini artırmak için eğitime 2012 yılında da daha fazla kaynak ayrılacağını, Milli Eğitim Bakanlığı bütçe ödeneklerini yüzde 14,8 oranında artırılarak 39,2 milyar TL'ye çıkartıldığını anlatan Şimşek, "Böylece Milli Eğitim Bakanlığı en büyük bütçeye sahip icracı bakanlık olma özelliğini sürdürmektedir. AK Parti Hükümetleri döneminde 2002'de 11,3 milyar TL olan toplam eğitim bütçesini ise yaklaşık 5 katına çıkararak 2012'de 56,3 milyar TL'ye yükseltiyoruz. Eğitime eski para ile 56 katrilyon para aktardık. Bu dönemde enflasyondaki oran daha düşük olmasına rağmen eğitme desteğimizi 5 kat artırdık. dünyadaki gelişmiş ülkelerle aramızdaki mesafeyi kapatacaksak eğitime önem vererek bunu yapmamız lazım."dedi. Bakan Şimşek, konuşmasında ayrıca iktidarları döneminde okul öncesi eğitim ve kız çocuklarının okullaşmasına yönelik yapılan çalışmaları istatistiki bilgilerle anlattı.

Ölümlü dünyada herkesin kalıcı bir eser bırakması gerektiğini anlatan Bakan Şimşek, özel inisiyatiflerden cüzi de olsa Sivil Toplum Kuruluşlarının sosyal yardımlaşma alanında yaptıkları çalışmaları önemsediklerini kaydetti.

TOGEM Başkanı Saadet Gülbaran ise konuşmasına TOGEM hakkında verdiği bilgi ile başladı. Anasınıfsız okul kalmasın projesi ile bugüne kadar Türkiye genelinde 204 anaokulu yaptırdıklarını anlatan Gülbaran, "Almak için uzanan el nereden gelirse gelsin, vermek için uzanan elle birleştirmeye görev edindik. Bir köprüyüz biz. Sizlerin yardımlaşma, paylaşma, dayanışma sevdasıyla dimdik ayakta duran bir köprü. Kartopu misali büyüyoruz. Tek bir gezici anaokulu ile başlayan projemize inanan ve bize güvenerek bizimle yola çıkan herkese sonsuz teşekkürler. Türkiye'nin değişik illerinden 49 anasınıfını ve bugün açılışını yapacağımız Kızıltepe'deki 3 derslikli okul öncesi eğitim birimini Sayın Erdoğan Demirören beyefendi ve eşleri Tülin Demirören hanımefendi yaptırdılar. Kendilerine minnettarız. TOGEM ailesinin ve ülke çocuklarının gönlündeki yerleri bambaşka. İyi ki varlar, iyi ki bizimledirler. TOGEM ve çocuklarımız adına şükranlarımızı sunuyorum."diye konuştu.

Mardin Belediye Başkanı Mehmet Beşir Ayanoğlu, insanların en hayırlısı insanlara en faydalı olandır diyerek başladığı konuşmasında,"Mardin TOGEM'in kuruluşunda bizlere destek veren ve yaptıkları yardımlarla, Şu Gökkubbede Hoş bir Sada bırakan hayırsever işadamlarına teşekkür ederim.Mardin TOGEM Ramazan ayından beri yaptığı faaliyetlerle Mardin'in gönlünde taht kurmuştur.Gıda,giysi, beyaz eşya ve eğitim yardımlarıyla 10 bine yakın insanımıza ulaştı.TOGEM'in kurulmasıyla Mardin'de ki hayır kuruluşlarına bir yenisi eklenmiştir.Mardinli hemşehrilerimizin hizmetinde olmaya devam edeceğiz."dedi.

Mardin Vali Vekili Müfit Gültekin da birer konuşma yaparak TOGEM ve Kızıltepe ilçesinde okul yaptırılan hayırsever Tülin ve Erdoğan Demirören çiftine teşekkür ettiler.

Bakan Şimşek konuşmalardan sonra Kızıltepe İlçesinde 3 derslikli anaokulu yaptıran Tülin-Erdoğan Demirören çiftine teşekkür ederek, Tülin Erdoğan adına Celal Bayır'a, Erdoğan Demirören adına ise eski Mardin Milletvekili Süleyman Bölünmez'e birer plaket verdi. Törende daha sonra Bakan Şimşek, TOGEM Başkanı Saadet Gülbaran ile birlikte TOGEM'e katkı sunan işadamlarından, Fatih Demir, Nuri Ensari, Veysi İletmiş, Edip Ayanoğlu, Erdal Yağcı adına Dilay Özdener, Hüsamettin Demir, Sabahattin Evrensel Gökmen Pamukçu ve Rıdvan Yücesoy birer plaket verdi.

Tören sonunda Mardin TOGEM tarafından Mardin'de maddi durumu düşük olan 2 bin 500 öğrenciyi temsilen 25 öğrenciye sahnede hediyeleri Bakan Şimşek ve hayırsever işadamları tarafından verildi.

Törende ayrıca kendilerine okul yaptırdığı için Tülin-Erdoğan Demirören çiftine teşekkür eden 6 yaşındaki Cemil Barış yaptığı konuşması ile salondakilerden büyük alkış aldı.

Kaynak: Bültenler

Son Dakika Güncel Mardin TOGEM'in Açılışını Şimşek Yaptı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement