Marketten 2 Bin 455 Liralık Gaspa, İlk Duruşmada 6'şar Yıl 8'er Ay Hapis - Son Dakika
Güncel

Marketten 2 Bin 455 Liralık Gaspa, İlk Duruşmada 6'şar Yıl 8'er Ay Hapis

Marketten 2 Bin 455 Liralık Gaspa, İlk Duruşmada 6\'şar Yıl 8\'er Ay Hapis

BURSA'nın Orhangazi İlçesi'nde, müşteri gibi girdikleri markette kasiyeri silahla etkisiz hale getirdikten sonra kasada bulunan 2 bin 455 lirayı gasp ettiği iddiasıyla tutuklanan 25 yaşındaki Bora Canlı ile kendisine gözcülük yapmakla suçlanan 27 yaşındaki Muhammet Özcan'ın yargılandığı davanın...

03.05.2017 10:58

BURSA'nın Orhangazi İlçesi'nde, müşteri gibi girdikleri markette kasiyeri silahla etkisiz hale getirdikten sonra kasada bulunan 2 bin 455 lirayı gasp ettiği iddiasıyla tutuklanan 25 yaşındaki Bora Canlı ile kendisine gözcülük yapmakla suçlanan 27 yaşındaki Muhammet Özcan'ın yargılandığı davanın ilk duruşmasında karar çıktı. Mahkeme heyeti Bora Canlı ile Muhammet Özcan'a 6'şar yıl 8'er ay hapis cezası verdi. Mahkeme heyeti Özcan'ı tahliye ederken, daha önceden suç kaydı bulunan Canlı'nın Yargıtay kararına kadar tutukluluk halinin devamını kararlaştırdı.

Orhangazi İlçesi'nde, 30 Ocak'ta TOKİ Bölgesinde Mustafa Çil'e ait markete giren ve kar maskesi takan Bora Canlı, iddiaya göre silah tehditiyle görevliyi etkisiz hale getirip kasada bulunan 2 bin 455 lirayı aldıktan sonra motosikleti ile kaçtı. Güvenlik kamerası görüntülerini inceleyen polis gaspı gerçekleştiren kişinin Bora Canlı, gözcülük yapan arkadaşının ise Muhammet Özcan olduğunu tespit etti. Polis, suç kaydı bulunan Bora Canlı ile Muhammet Özcan'ı yakaladı. Adliyeye çıkartılan şüpheliler tutuklandı.

Hakklarında Bursa 5'inci Ağır Ceza Mahkemesi'nde 'yağma' suçundan dava açılan Bora Canlı ve Muhammet Özcan hakim karşısına çıktı. Mahkemede ifade veren Bora Canlı, "İşyerine aslında alışveriş için girmiştim. Kasiyer para üstü verecekti. O sırada olan oldu. Daha sonra marketin zararını giderdim" dedi. Muhammet Özcan ise yöneltilen suçlamayı kabul etmedi.

Duruşmada güvenlik kamerası görüntülerini ve tanık ifadelerini dikkate alan mahkeme heyeti Canlı ve Özcan'a 'yağma' suçlarından 6'şar yıl 8'er ay hapis cezası verdi. Mahkeme suç kaydı bulunan Canlı'nın tahliye istemini kabul etmezken Özcan'ı ise tahliye etti. Yargıtay'ın cezayı onaylaması halinde Muhammet Özcan tekrar cezaevine girecek.

- Bursa

Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel Marketten 2 Bin 455 Liralık Gaspa, İlk Duruşmada 6'şar Yıl 8'er Ay Hapis - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement