Marmaris Libya'dan Gelecek Gemilere Hazırlanıyor - Son Dakika
Güncel

Marmaris Libya'dan Gelecek Gemilere Hazırlanıyor

Marmaris Libya\'dan Gelecek Gemilere Hazırlanıyor

Libya'daki Türk Vatandaşlarının Tahliyesi İçin Gönderilen Feribotların Muğla'nın Marmaris İlçesi'ne Gelmesi İhtimaline Karşı Önlem Alınıyor.

22.02.2011 21:50

Libya'da başlayan halk hareketi nedeniyle, Türk vatandaşlarının tahliyesi için bu ülkeye gönderilen Orhan Gazi-1 ve Osman Gazi-1 feribotlarının Muğla'nın Marmaris İlçesi'ne gelmesi ihtimaline karşı önlem alınıyor.

Libya'nın Bingazi kentine ulaşması beklenen ve buradan alacağı Türk vatandaşları getirecek olan iki feribotun dönüş limanı olarak Fethiye ve Marmaris üzerinde duruluyor. Her biri 1250 yolcu kapasitesine sahip feribotların Marmaris'e gelmesi ihtimaline karşılık ilçede hazırlık başladı.

Türk Kızılayı Marmaris Şube Başkanı Nafiz Kamadan, gemiler için yarın (çarşamba) sabahtan itibaren limanda çadır kuracaklarını söyledi. Türk Kızılayı Genel Başkanı Tekin Küçükali ile görüştüklerini kaydeden Kamadan, "Fethiye'den Kuşadası'na kadar olan limanların yetersiz olmasından dolayı Marmaris'in tercih edildiğini söylediler. Yerel yönetim, ve sivil toplum kuruluşları ile sürekli toplantı halindeyiz" dedi.

Kaymakam Serdar Polat da, kriz masası oluşturduklarını belirterek, "Gemileri Marmaris'e bekliyoruz. Yarından itibaren çadırlar kurulacak. Her türlü önlemi alıyoruz" dedi.

Güney Ege Turistik Otelciler Birliği (GETOB) İlhan Açıkgöz de, kendilerinden gemilerle gelecek Türk vatandaşlarının konaklaması için gerekli önlemlerin alınmasının istendiğini belirtti. Kış sezonu olması dolayısıyla otellerin büyük bölümünün kapalı olduğunu kaydeden Açıkgöz, "Bazı otel yöneticileriyle temasa geçtik. Türk vatandaşlarının konaklaması için tedbirleri alıyoruz. Yarından itibaren vatandaşlarımızı beklemeye başlayacağız" dedi.

Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel Marmaris Libya'dan Gelecek Gemilere Hazırlanıyor - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement