Melek Yüzlü Garson - Son Dakika
Güncel

Melek Yüzlü Garson

Melek Yüzlü Garson

– SAMSUN'da yaşayan down sendromlu 25 yaşındaki Aylin Düzgün, bir restoranda garsonluk yaparak ailesine destek oluyor.

17.01.2016 11:23

– SAMSUN'da yaşayan down sendromlu 25 yaşındaki Aylin Düzgün, bir restoranda garsonluk yaparak ailesine destek oluyor.

Canik İlçesi'nde ailesiyle beraber yaşayan down sendromlu Aylin Düzgün, ilçede bulunan bir sosyal tesistesi restoranda garsonluk yapıyor. Samsun Down Sendromlular Derneği'nde 6 ay garsonluk eğitimi aldıktan sonra iş hayatına adım atan Aylin Düzgün, aldığı maaşla hem ailesine destek oluyor, hem de hayata tutunmayı öğreniyor.

Down sendromlu olmasına rağmen hayata tutunduğunu ve çalıştığı için çok mutlu olduğunu belirten Aylin Düzgün, "Samsun Down Sendromlular Derneği'nde meslek edindirme kursları kapsamında 6 ay süren garsonluk eğitimi aldım. Önceden hep evdeydim. Bakımımı ailem sağlıyordu. Bir senedir aldığım garsonluk eğitimi sonrasında burada çalışıyorum. Yaptığım işten ve aileme katkı sağlamaktan çok memnunum" dedi.

FIRSAT VERİLDİĞİNDE BAŞARIYORLAR

Tesislerde down sendromlu genç kızı gören müşterilerin takdirle karşıladıklarını belirten Samsun Down Sendromlular Derneği Kurucu Başkanı ve Tesis İşlemecisi Muzaffer Altıntaş da şunları söyledi:

"Aylin kızımız yaklaşık bir senedir bizimle çalışıyor. İş başı yaptığı günden bu güne kadar çalışma azmiyle ve dürüstlüğüyle bizleri çok sevindirdi. Aylin bizden aldığı maaşla ailesine destek oluyor. Bu, çocuklarımıza fırsat verildiğinde neleri başarabildiklerinin kanıtıdır. Bu çocuklarımıza el uzatmazsak evlerde hayattan kopuk olarak yaşayacaklar. Keşke çoğu çalışan insanlarımız bu çocuklarımız kadar temiz, terbiyeli ve dürüst olsa." - Samsun

Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel Melek Yüzlü Garson - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement