Mersin'de 19 Mayıs Coşkuyla Kutlandı - Son Dakika
Güncel

Mersin'de 19 Mayıs Coşkuyla Kutlandı

Mersin\'de 19 Mayıs Coşkuyla Kutlandı

19 Mayıs Atatürk'ü Anma, Gençlik ve Spor Bayramı kutlamaları kapsamında, 7'den 70'e tüm Mersinlilerin katıldığı 'Gençlik' yürüyüşü yapıldı.

19.05.2013 14:06

19 Mayıs Atatürk'ü Anma, Gençlik ve Spor Bayramı kutlamaları kapsamında, 7'den 70'e tüm Mersinlilerin katıldığı 'Gençlik' yürüyüşü yapıldı.

Kutlamalar, Cumhuriyet Alanı'nda bulunan Atatürk Anıtı'na konulan çelenkle başladı. Daha sonra ise 'Gençlik' yürüyüşü için 7'den 70'e bütün vatandaşlar, Tevfik Sırrı Gür Stadyumu önünde bir araya geldi. Yürüyüşe; Mersin Valisi Hasan Basri Güzeloğlu, AK Parti Mersin milletvekilleri Nebi Bozkurt ile Ahmet Tevfik Uzun, Mersin Büyükşehir Belediyesi Başkan Vekili Erol Ertan, Akdeniz Bölge ve Garnizon Komutanı Tuğamiral Hayrettin İmren ile İl Emniyet Müdürü Arif Öksüz de katıldı. Yürüyüşe katılan bisikletli ve motorlu gruplar da yürüyüşe renk kattı. Protokol üyeleri ve binlerce Mersinli, stadın önünden Adnan Menderes Bulvarı üzerinde bulunan Barış Meydanı'na kadar ellerinde Türk bayrakları ve Atatürk posterleriyle yürüdü. Çevredeki vatandaşlar da yürüyüş yapanlara evlerinin balkonlarından ve pencerelerinden destek verdi. Mersin polisi ise, olası bir gerginliğe karşı üst düzey güvenlik önlemleri alarak bazı yolları trafiğe kapattı. Meydanda Mersinlilerin 19 Mayıs Bayramı'nı kutlayan Vali Güzeloğlu, "Bugün bir büyük coşkuyu, Mersin'de 7'den 77'ye her Mersinlinin katılımıyla gerçekleştirdik. On binlerle 19 Mayıs'ı milletimizle birlikte, Mersinlilerle, gençliğimizle birlikte kutladık. Hepinize teşekkür ediyorum" dedi.

Konuşmaların ardından bir dakikalık saygı duruşunda bulunuldu ve İstiklal Marşı okundu. Daha sonra kutlamalar, Akdeniz Bölge ve Garnizon Komutanlığı'nın verdiği konserle devam etti.

CHP'LİLERDEN ALTERNATİF 19 MAYIS KUTLAMASI

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Mersin İl Başkanlığı, 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı'nda olduğu gibi, 19 Mayıs Atatürk'ü Anma, Gençlik ve Spor Bayramı'nda da alternatif bir kutlama etkinliği yaptı. İçlerinde CHP Mersin milletvekilleri Aytuğ Atıcı ile Vahap Seçer'in de bulunduğu CHP'liler, İl Başkanlığı önünden Cumhuriyet Alanı'na kadar yürüdü. Burada CHP İl Başkanı Faruk Akar, Atatürk Anıtı'na çelenk koydu. CHP'lilerin Reyhanlı'da ölenler için boyunlarına siyah kurdele takması ise gözlerden kaçmadı. Kutlamaların ardından partililer, olaysız bir şekilde dağıldı. - MERSİN

Kaynak: İHA

Son Dakika Güncel Mersin'de 19 Mayıs Coşkuyla Kutlandı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement