Mersin'e Gitmedi Ama Trafik Cezası Yedi - Son Dakika
Güncel

Mersin'e Gitmedi Ama Trafik Cezası Yedi

Mersin\'e Gitmedi Ama Trafik Cezası Yedi

Mersin'in Mut ilçesinde yaşayan ve bugüne kadar Mersin merkeze hiç gitmeyen Abdullah İnce, adresine gönderilen trafik cezası ile adeta şoke oldu.

10.07.2012 10:48

Mersin'in Mut ilçesinde yaşayan ve bugüne kadar Mersin merkeze hiç gitmeyen Abdullah İnce, adresine gönderilen trafik cezası ile adeta şoke oldu. Mersin'e gitmediği halde polisin 'Dur' ihtarına uymayıp, motosikleti ile kaçtığı ve kask kullanmadığı için 226 TL ceza alan İnce, bu cezayı ödemeyeceği gibi hukuki yollardan da hakkını arayacağını söyledi.

2011 yılı Temmuz ayında alığı 33 U 2321 plakalı motosikletine 3 ay bindikten sonra, kasım ayında Mut ilçesine bağlı Meydan Mahallesi Aydınlık Caddesi üzerindeki evinin ambarına çeken ve o tarihten bu yana da bir daha motosikletine binmeyen 59 yaşındaki Abdullah İnce, adresine gönderilen trafik cezası tutanağı ile büyük şaşkınlık yaşadı. İnce, motosikletini kullanmamasına ve bugüne kadar Mut'a gidiş-dönüş 320 kilometre uzaklıktaki Mersin'e hiç gitmemesine rağmen, 4 Nisan 2012 tarihinde İnönü Bulvarı Yaşat İşhanı önünde görevli polisin 'Dur' ihtarına uymadığı ve kask takmadığı için 226 TL'lik ceza aldı.

"CEZAYI ÖDEMEYECEĞİM HAKKIMI DA SAVUNACAĞIM"

Motosikleti ile bugüne kadar Mersin'e hiç gitmediğini dile getiren İnce, "33 U 2321 plakalı motosikletimi geçen yılın Temmuz ayında aldım. Sıfır olan motosikletime plaka da taktırdıktan sonra Mut'ta sadece 3 ay kullandım. Kasım ayında evimin ambarına çektiğim motorumu bugüne kadar da hiç binmedim. Hatta motosikletimin kilometre sayacı 317 kilometrede. Hayatım boyunca motosikletle hiç gitmediğim ve Mut ilçesine gidiş-geliş 320 kilometre uzaklıktaki Mersin'den 4 Nisan 2012 tarihinde; görevli polisin 'Dur' ihtarına uymadığım ve kask takmadığım gerekçesiyle bana toplam 226 TL ceza kesilmiş. Bu iş nasıl oluyor, bilmiyorum. Kesilen ceza önemli bir miktar değil, fakat ödemeyeceğim. Çünkü ben o cezayı işlemedim. Gerekirse mahkemeye verip, kanuni yollardan hakkımı arayacağım" dedi.

"GÖREVLİ POLİS 'V' HARFİNİ 'U' OLARAK GÖRMÜŞ OLABİLİR"

Ceza yazılan motosikletin plakasının tam olarak farkedilmeyebileceği ve asıl plakanın 33 U 2321 değil de, 33 V 2321 olabileceğini dile getiren Abdullah İnce, konuşmasını da şöyle sürdürdü; "Bu konuda görevlinin, eğer varsa kamera kayıtlarını bir kez daha incelemeleri, ayrıca benim ceza yazılan tarihte Mut ilçesindeki damadımın işlerini beklediğime dair şahitlerim, ayrıca 2011 yılı Aralık ayından bu yana motosikletimi ambardan çıkarıp binmediğime dair ev komşum aynı zamanda mahalle muhtarı Mustafa Ceylan da şahit."

Abdullah İnce'nin komşusu ve aynı zamanda da Meydan Mahallesi Muhtarı da olan Mustafa Ceylan da, İnce'nin motosikletini 2011 yılı Aralık ayından bu yana ambarından hiç çıkartmadığının altını çizerek, "Ben, komşum olan Abdullah İnce'ye şahidim. Bu şahsın motosikleti 2011 yılı Kasım ayından bu yana ambarından hiç çıkmadı. Bu nasıl adalet bu nasıl ceza" diye sordu. - MERSİN

Kaynak: İHA

Son Dakika Güncel Mersin'e Gitmedi Ama Trafik Cezası Yedi - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement