Mersin Musa Eroğlu'nun Adının Verildiği Parka Heykeli Dikildi - Son Dakika
Güncel

Mersin Musa Eroğlu'nun Adının Verildiği Parka Heykeli Dikildi

Mersin Musa Eroğlu\'nun Adının Verildiği Parka Heykeli Dikildi

Musa Eroğlu'nun adının verildiği parka heykeli dikildiMEMLEKETİ olan Mersin'in Mut İlçesi'ndeki parka adı verilen otoriterler tarafından günümüzün Karacaoğlan'ı olarak adlandırılan Türk Halk Müziği'nin usta yorumcusu Musa Eroğlu'nun heykeli dikildi.

12.03.2016 15:03

Musa Eroğlu'nun adının verildiği parka heykeli dikildi

MEMLEKETİ olan Mersin'in Mut İlçesi'ndeki parka adı verilen otoriterler tarafından günümüzün Karacaoğlan'ı olarak adlandırılan Türk Halk Müziği'nin usta yorumcusu Musa Eroğlu'nun heykeli dikildi.

Bir elinde bağlaması bir elinde barışı temsil eden güvercinin bulunduğu heykel, parkta hazırlanan kaidenin üzerine yerleştirildi. Heykelin kaideye yerleştirilmesini Musa Eroğlu ve heykelin yapılmasını sağlayan Mut Belediye Başkanı MHP'li Nebi Yılmaz birlikte izledi.

Belediye Başkanı Yılmaz, Türk Halk Müziğinin veliahdı Türkiye'de en sevilen hocayla beraber olduklarını belirterek, "Karacaoğlan diyarı olan, Yörüklerin yaşadığı bu cennet ilçemizde Musa hocamla berberiz ve ülkenin de sevdiği ilçenin de sevdiği Karacaoğlan'ın veliahdı olarak ilan edildiği sevilen bir sanatçımızla olmaktan gurur duyuyorum. Kendisiyle biz hem ilçe olarak, hem Belediye başkanı olarak, hem şahıs olarak her zaman gurur duyuyoruz. Bu gururu da duymaya devam edeceğiz" dedi.

Yılmaz, Belediye Başkanlığı sorumluluğu alanında da Türkiye genelinde sahip çıkan ilk belediye başkanı olarak ömür boyu taşıyacağı, Musa Eroğlu'nun türkülerini dinlemekten ben mutlu olduğunu söyledi. Yılmaz sözlerini şöyle sürdürdü:

"Dünyada mutluluk, adına yaşanan çok ender şeylerden biridir. Parasal değeri olmayan, geçekten maddi değeri biçilemeyen bir sevgi selidir. Burada aynı zamanda Belediye Meclis üyelerimin tamamına yani siyasi parti gözetmeksizin 25 meclis üyemin tamamına ayrı ayrı teşekkür ediyorum. Oy birliğiyle ve herkesin severek altına imza attığı bir meclis kararıyla biz bunu aldık. Muhalefet olmadan, bu ilçenin geleceği için sahiplenme adına, ilçedeki tüm siyasetçilerin kucaklaşması adına olduğu için. Ben zaten bizim geçmişimizin güçlü olduğunu ve geleceğe de geçmişimize sahip çıkarak geleceğe taşıma adına ilçenin bir avantajı. O konuda buradaki yaşayan insanlar hem vatanseverliği, insan sevgisinin fazla olduğunu gösteren iki tane sebeptir. Karacaoğlan'ın burada yaşama ve ömrünün sonunu da burada geçirmesinin bir örneği. Karacaoğlan Anadolu coğrafyasında her yeri gezmiş ama en son mutlu olduğu huzurlu olduğu insanını en güzelini burada yakaladığından dolayı en güzel cennette yaşamıştır."

Doğup büyüdüğü memleketinde, ilçenin en büyük parkına adının verilmesi ve heykelinin dikilmesinin kendisini çok duygulandırdığını ifade eden Musa Eroğlu, "Adımın böyle bir sevgiyle anılması gerçekten çok mükemmel. Bir de bir ilki gerçekleştirdiler. Belediye başkanımızın çalışma arkadaşları bunların düzenlenmesi düşünülmesi. Eğer Mut için bir katkım olduysa ben hepsine ayrı ayrı sevgilerimi ve saygılarımı sunuyorum. Sayın başkanın nezdinde Mut'ta bir ilk yapıldı. Bunu da herkes biliyor. Mut'un tarihine de yakışır diye düşünüyorum. Kendi adıma bir şey çıkarmıyorum ama şunu söylemeliyim. Ben çok duygulanıyorum" şeklinde konuştu.

Musa Eroğlu ve Başkan Yılmaz, parkı gezerek, parkta yapılan Kuvayı Milliye Anıtı'nı da inceledi.

Eroğlu heykelinin Konya Selçuk Üniversitesi Güzel Sanatlar Fakültesi Heykel Bölüm Başkanı Doç. Dr. Mutluhan Taş koordinatörlüğünde heykeltıraşlar Mehmet Aksoy ve Salim Kaptanoğlu tarafından yapıldığı bildirildi. Heykelin kaidesine yazılacak yazının ise ilçede okullar arası yapılacak bir yarışmayla belirleneceği kaydedildi.

Musa Eroğlu Sevgi Parkı adı verilen; 20 Mart'ta açılışı yapılacak olan 50 bin metrekare büyüklüğündeki parkta; üzerinde kurucularının isimlerinin bulunduğu Kuvayı Milliye Anıtı, futbul, voleybol, basketbol sahası, oyun grupları, dinlinme alanları ve kafeterya bulunuyor. Parkın açılışında; Musa Eroğlu, Güler Duman, Latif Doğan, Yüksel Didikoğlu, Savaş Kokmaz ve Özgür Şahinsoy ücretsiz halk konseri verecekler.

Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel Mersin Musa Eroğlu'nun Adının Verildiği Parka Heykeli Dikildi - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement