Mersinli Şehit Son Yolculuğuna Uğurlandı - Son Dakika
Güncel

Mersinli Şehit Son Yolculuğuna Uğurlandı

Mersinli Şehit Son Yolculuğuna Uğurlandı

İstanbul Ayazağa Sevk Bölük Komutanlığı'nda görev yaparken 3. kattan düşerek şehit olan Jandarma Er Mustafa Demir, memleketi Mersin'de gözyaşları arasında toprağa verildi.

12.02.2014 14:53

İstanbul Ayazağa Sevk Bölük Komutanlığı'nda görev yaparken 3. kattan düşerek şehit olan Jandarma Er Mustafa Demir, memleketi Mersin'de gözyaşları arasında toprağa verildi.

Dün akşam saatlerinde Mersin Devlet Hastanesi morguna getirilen şehit Jandarma Er Mustafa Demir'in (21) cenazesi, bu sabah morgdan alınarak ailesinin yaşadığı merkez Toroslar ilçesine bağlı Kaşlı Mahallesi'nde bulunan mezarlığa getirildi. Burada şehidin annesi Asiye, kız kardeşi Elif ve yakınları tabutun başında uzun süre gözyaşı döktüler. Şehidin annesi Asiye Demir, bir ara tabut başındaki askerden oğlunun fotoğrafını alarak sarılıp ağladı. Kız kardeşi Elif'in ise "Hani nerede ağabeyim. Ben Mustafa ağabeyimi istiyorum. Ağabeyimi göstersinler bana. Ölmedi, bana yalan söylüyorlar" diyerek feryat edip ağlaması törene katılanların yüreklerini dağladı. Şehit Demir'in sözlüsü Saadet Biçer'in de 14 Şubat Sevgililer Günü için aldığı atkı ve bereyi sözlüsünün tabutunun üzerine koyması yürekleri burktu. Cenazeye, Mersin Vali Yardımcısı Turgut Serimer, Akdeniz Bölge ve Garnizon Komutanı Tuğamiral Hayrettin İmren, Adana Jandarma Bölge Komutanı Tuğgeneral Hamza Celepoğlu, Mersin İl Jandarma Komutanı Kıdemli Albay Ömer Uyar, askeri yetkililer ve çok sayıda vatandaş katıldı. Tuğamiral Hayrettin İmren, ayakta durmakta güçlük çeken şehidin babası Yaşar Demir ve anne Elif Demir'i teselli etti. Cenaze namazını Kaşlı Mahallesi imamı kıldırdı. Namazın ardından şehidin cenazesi, askerlerin omzunda Kaşlı Mezarlığı'na götürülerek, toprağa verildi.

Jandarma Er Mustafa Demir, İstanbul İl Jandarma Komutanlığı'na bağlı Ayazağa Cezaevi Sevk Bölük Komutanlığı'nda görev yaparken 10 Şubat tarihinde 3. kattan düşerek şehit olmuştu. 4 aylık asker olan Demir'in kesin ölüm nedeninin yapılan otopsi sonuçlarının ardından belirleneceği öğrenildi. - MERSİN

Kaynak: İHA

Son Dakika Güncel Mersinli Şehit Son Yolculuğuna Uğurlandı - Son Dakika


Advertisement