Milli Savunma Bakanı Yılmaz."Biz Bir Olursak, Birlik Olursak, Nice Hayallerimizi Hep Birlikte El... - Son Dakika
Güncel

Milli Savunma Bakanı Yılmaz."Biz Bir Olursak, Birlik Olursak, Nice Hayallerimizi Hep Birlikte El...

Milli Savunma Bakanı Yılmaz."Biz Bir Olursak, Birlik Olursak, Nice Hayallerimizi Hep Birlikte El...

Milli Savunma Bakanı İsmet Yılmaz, "Biz bir olursak, birlik olursak, nice hayallerimizi hep birlikte el ele gerçekleştireceğiz" dedi.

24.11.2012 21:44

Milli Savunma Bakanı İsmet Yılmaz, "Biz bir olursak, birlik olursak, nice hayallerimizi hep birlikte el ele gerçekleştireceğiz" dedi.

Bakan Yılmaz, Sivas Ağız ve Diş Sağlığı Merkezi'nin açılışının ardından merkeze bağlı Yıldız beldesine geçti. Belde girişinde vatandaşlarca karşılanan Yılmaz, burada toplu açılış törenine katıldı.

Yılmaz, törende yaptığı açıklamada, vatandaşlarca ilçeye asılan "Doğduğum yerde okumak gerçek oldu" yazılı pankarta atıfta bulunarak, "Hayaldi gerçek oldu gibi olmuş. İnşallah biz bir olursak, birlik olursak, nice hayallerimizi hep birlikte el ele gerçekleştireceğiz. Bir sözümüz daha var, 'doğduğumuz yerde de doyabilelim', doğduğumuz yerde herkes iş sahibi olsun, aşı olsun, işi olsun, evi barkı olsun. İnşallah bu süreç içerisinde hem herkesin işi olacak hem de aşı, evi olacak" diye konuştu.

Muharrem ayı ve Aşure gününe değinen Yılmaz, "Muharrem ayı, Hicri yılbaşımızın başladığı ay. Peygamber Efendimizin Mekke'den Medine'ye göçmesinin başlangıcı. Yani bir sıkıntıdan bir umuda doğru yürüyüşün başladığı gün. Dolayısıyla bir umudun başlangıcı ancak bunun yanında bir de hüzün ve matem ayına çeviren bir Kerbela olayı var. Bugün aşure günü. Aşure gününde bir daha Kerbela yaşanmasın diyoruz. Biz Türk milleti olarak her zaman Hazreti Hüseyin Efendimizin, Hazreti Ali Efendimizin yanında olduk. Yaşasaydı bilin ki bu millet istisnasız yine Hazreti Hüseyin Efendimizin yanında olacaktı diyoruz. Biz Hüseyin'deniz, Hüseyin bizdendir. Ne mutlu Ehlibeyt'in yolundan yürüyenlere. Ne mutlu Hazreti Hüseyin'in yaşadığı gibi yaşamak isteyenlere diyoruz" ifadelerini kullandı.

Yıldız Beldesi Çok Programlı Lisesi, Acil Sağlık Hizmetleri İstasyonu ve Belediye Düğün Salonu'nun açılışını gerçekleştiren Yılmaz, 112 Acil Servis İstasyonu'na alınan araçları hizmete sundu. Yıldız Beldesi Belediye Başkanı Mahmut Aktaş, Bakan Yılmaz'a el dokuması kilim hediye etti.

-Muharrem orucu iftarına katıldı-

Yılmaz ve beraberindekiler, Yıldız beldesindeki temaslarının ardından Cem Vakfı Sivas Şubesi'nce verilen Muharrem orucu iftarına katıldı. Muharrem ayının matem ve hüzün ayı olduğunu ifade eden Yılmaz, şunları söyledi:

"Bizim yapmamız gereken şey, Hazreti Hüseyin'in yolundayız diyorsak Allah'ın kitabını esas alacağız. Adalet terazisini elimizden bırakmayacağız. Hak ve gerçek dine göre hareket edeceğiz. Nefsimizi Allah'a bağlayacağız ki işte o zaman biz Hüseyniyiz diyelim. Bu duygular içerisinde başta Hazreti Hüseyin ve Kerbela şehitleri olmak üzere bütün şehitlerimizi rahmetle anıyorum. Allah bizleri Hazreti Hüseyin'in yolundan gidenlerden eylesin. Bizleri zalimlerin yanında değil mazlumlarla anılan, zalimlere karşı mazlumların yanında olan kullarından eylesin. Selam, Ehlibeyt'in yolunda olanların ve yürüyenlerin üzerine olsun."

Yılmaz ve beraberindekiler, daha sonra Cem Salonu'nda yapılan cem törenine katıldı.

Muhabir: Seyit Ahmet Eksik

Yayıncı: Ahmet Ekici - SİVAS

Kaynak: AA

Son Dakika Güncel Milli Savunma Bakanı Yılmaz.'Biz Bir Olursak, Birlik Olursak, Nice Hayallerimizi Hep Birlikte El... - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement