Minik Ali Yaşam Savaşını Kaybetti - Son Dakika
Güncel

Minik Ali Yaşam Savaşını Kaybetti

Minik Ali Yaşam Savaşını Kaybetti

Adana'da buz pateni pistinde düşen 6 yaşındaki Ali Utku Yücel, yaşam savaşını kaybetti.

28.02.2013 13:04  Güncelleme: 13:22

Adana'da babasıyla birlikte gittiği buz pateni pistinde düşen ve sonrasında çekilen MR filminde beyninde tümör olduğu saptanan 6 yaşındaki Ali Utku Yücel, yaşam savaşını kaybetti. Minik Ali Utku'nun beyin ölümünün gerçekleştiği haberiyle yıkılan baba gazeteci Kemal Yücel, oğlunun organlarını bağışladı. Ameliyatın yapılmasına öncülük eden Adana Valisi Hüseyin Avni Coş, hastaneye gelerek, evlat acısı yaşayan Kemal Yücel'i teselli etti.

Ali Utku Yücel, bir ay kadar önce babasıyla birlikte bir alışveriş merkezinin buz pistinde kayarken düşüp, başını yere vurdu. Yerel bir gazetede görev yapan Kemal Yücel, oğlunu kontrol için hastaneye götürdü. Yapılan tetkiklerde ve çekilen MR filminde minik Ali Utku'nun beyninde tümör saptandı. Ali Utku'nun ameliyatı için yaklaşık 30 bin liraya ihtiyaç duyulduğu haberleri kent gündemine yansıdı. Sosyal paylaşım sitelerinde paranın bulunması için kampanyalar başlatıldı.

ADANA DEMİRSPOR FORMASINI GİYEMEDİ

Bu gelişmeler üzerine Adana Valisi Hüseyin Avni Coş, devreye girdi. Vali Coş'un öncülüğünde minik Ali Utku, Acıbadem Hastanesi'ne yatırıldı. 20 Şubat'ta yapılan kritik ameliyatın ardından yoğun bakım servisine alınan Ali Utku'nun sağlık durumunu yakından takip eden Vali Coş, hastaneye yaptığı ziyarette de telekonferansla hasta çocuğu bir süre izledi. Baba Kemal Yücel'e moral veren Vali Coş, hasta çocuğun Adana Demirspor'lu olduğunu öğrenince iyileştikten sonra giyip, top oynaması için Mavi-Lacivertli forma hediye etti. Forma, Ali Utku'nun yoğun bakımdan çıktıktan sonra yatırılacağı yatağın baş ucuna asıldı.

9'UNCU GÜNDE YENİLDİ, ORGANLARI BAĞIŞLANDI

Ameliyatın 9'uncu gününde Ali Utku'nun beyin ölümünün gerçekleştiği haberi başta Vali Coş olmak üzere hasta çocuğu takip edenlere büyük üzüntü yaşattı. Hastaneye gelen Vali Coş, hastane yetkililerinden bilgi alıp, sonuç alınabilecekse bir başka kentteki hastaneye sevki için ambulans uçak temin edebileceğini söyledi. Coş, evlat acısıyla yıkılan baba Kemal Yücel'e sarılarak teselli etti.

Acılı baba Kemal Yücel, oğlunun organlarını bağışlamak istediğini hastane yetkililerine söyledi. Kemal Yücel, oğlunun organlarının başka kişilerde yaşaması, onlara hayat vermesinin kendisi için teselli olacağını belirtti.

Bunun üzerine doktorlar, nakle uygun organlar konusunda tetkik yapmaya başladı. - Adana

Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel Minik Ali Yaşam Savaşını Kaybetti - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement