MİT Tır'larının Aranmasıyla İlgili Olarak Savcı Aziz Takçı Evinde Gözaltına Alındı- Yeniden - Son Dakika
Güncel

MİT Tır'larının Aranmasıyla İlgili Olarak Savcı Aziz Takçı Evinde Gözaltına Alındı- Yeniden

MİT Tır\'larının Aranmasıyla İlgili Olarak Savcı Aziz Takçı Evinde Gözaltına Alındı- Yeniden

Sayın Yazıişleri müdürlerine 'Hakkında gözaltı kararı alınan savcı Aziz Takçı evinde bulunamadı' başlıklı haberimizi gelişmeler nedeniyle yeniden veriyoruz.

07.05.2015 12:36

Sayın Yazıişleri müdürlerine

'Hakkında gözaltı kararı alınan savcı Aziz Takçı evinde bulunamadı' başlıklı haberimizi gelişmeler nedeniyle yeniden veriyoruz.

-----------

YENİDEN

ADANA'da MİT'e ait TIR'ların aranmasıyla ilgili soruşturma kapsamında geçen ocak ayında görevden alınan ve hakkında tutuklama kararı çıkarılan ve dün gece bulamadığı savcı Aziz Takçı, bu sabah evinde gözaltına alındı.

Geçen yılın ocak ayında MİT'e ait TIR'larda arama yapılması talimatını veren, geçen Ağustos'ta Zonguldak'a atanan Cumhuriyet savcısı Aziz Takçı, HSYK tarafından geçen 15 Ocak'ta görevden alındı. Adana ve Hatay'da MİT'e ait TIR'ların durdurulup aranması ile ilgili operasyonlarda görevli 4 savcı ile 1 subay hakkında HSYK'nın yürüttüğü soruşturma kapsamında, Tarsus 2'nci Ağır Ceza Mahkemesi tarafından tutuklamaya yönelik yakalama kararı verildi.

GECE EVDE BULUNAMADI

Karar ardından dün akşam Zonguldak Emniyet Müdürlüğü Terörle Mücadele Şubesi ekipleri, Kozlu İlçesi'nde oturan savcı Aziz Takçı'yı gözaltına almak için evine gitti. Savcı Takçı, evde bulunamayınca polis ekipleri oturduğu binanın önünde beklemeye başladı. Zonguldak Başsavcı Vekili Kemal Mecit ile birlikte saat 00.30'da tekrar apartmana giren polis ekipleri, ellerindeki gözaltı ve arama kararıyla birlikte Savcı Takçı'nın evinde arama yaptı. Bu sırada Zonguldak Adliyesi'nde görev yapan bazı Cumhuriyet savcıları da Takçı'nın evine geldi. Polis, Takçı ailesinin kapıyı açmaması ihtimalini göz önünde bulundurarak bir çilingirciyi de hazır bekletti.

Aziz Takçı'nın evde olmadığının belirlenmesi üzerine ekipler, arama çalışması başlattı. Polis, Takçı'nın dairesinin bulunduğu apartmanın güvenlik kameralarını da incelemeye aldı.

HAKİM EŞİ: KARAR HUKUK DIŞI

Zonguldak 2'nci Sulh Hukuk Mahkemesi hakimi Selma Rahşan Takçı, eşi ile ilgili alınan kararı hukuk dışı bulduğunu söyledi. Hakim Takçı, dün gece DHA'ya yaptığı açıklamada, savcı Aziz Takçı'nın evde olmadığını belirterek, "Dışarıda işlerini halledip gelecekti. Ben kendisine ulaştım, 'eve geleceğim' dedi ama gelmedi. Kaçma gibi bir niyeti yok. Kendisi teslim olacak. Nasıl değerlendirilebilir sizce hukukla ilgisi olan olmayan durumların tutuklama aşaması mümkün değil. Bunu yapanların kendilerine 'Hukukçu' demesi de bilmiyorum ne derece doğru?" dedi.

SAVCI AZİZ TAKÇI, SABAH GÖZALTINA ALINDI

Polislerin gece yaptığı aramada evinde bulunamayan Savcı Aziz Takçı, sabah Terörle Mücadele Şubesi Müdürü nezaretinde, eşi Zonguldak 2'nci Sulh Hukuk Mahkemesi hakimi Selma Rahşan Takçı ve 2 yakını ile birlikte evinden dışarıya çıktı.

Polis ekipleri apartmanın etrafından geniş güvlik önlemi aldı. Apartmanın önünde bekleyen polisin elini sıkan Aziz Takçı, yakınlarından birinin kullandığı kendi otomobiline binip, önünde ve arkasında araçla kendisine eşlik eden polis ekipleri nezaretinde adliyeye gitti.

Adliye önünde araçtan inen Aziz Takçı, gazetecilerin sorusu üzerine, "Arkadaşlar şimdi açıklama yapmayacağım. Başsavcı ile bir görüşeyim. Daha sonra yazılı açıklama yapacağım" dedi.

Elinde poşet bulunan Takçı, daha sonra polisler eşliğinde adliyeye girdi. Savcı Aziz Takçı, kısa süre sonra ise polisler eşliğinde adliyeden çıkarıldı. Adliye önünde eşi ve adliye personeli ile vedalaşan Takçı, ardından sağlık kontrolü için ekip otosuyla Zonguldak Atatürk Devlet Hastanesi'ne götürüldü. Takçı'nın, sağlık kontrolünün ardından Tarsus'a gönderileceği belirtildi. - Zonguldak

Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel MİT Tır'larının Aranmasıyla İlgili Olarak Savcı Aziz Takçı Evinde Gözaltına Alındı- Yeniden - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement