Muharrem Ayı ve Kutsal Emanetler - Son Dakika
Güncel

Muharrem Ayı ve Kutsal Emanetler

Muharrem Ayı ve Kutsal Emanetler

Doç. Dr. Mustafa Karataş, Bursa Kent Konseyi Gönül Dostları Kadın Çalışma Grubu tarafından Muharrem ayı nedeniyle gerçekleştirilen konferansta, vatandaşlara 'Muharrem Ayı ve Kutsal Emanetler' konusunda bilgiler verdi.

14.12.2012 17:01  Güncelleme: 17:27

Büyükşehir Belediyesi ve Bursa Kent Konseyi'nin desteğiyle gerçekleştirilen konferans, Atatürk Kongre Kültür Merkezi (Merinos AKKM) Osmangazi Salonu'nda duygusal anlara imzasını attı.

Doç. Dr. Mustafa Karataş'ın konuşmacı olarak katıldığı konferansa, Gönül Dostları Kadın Çalışma Grubu üyeleriyle Karataş'ın hayranları yoğun ilgi gösterdi.

Bursa Kent Konseyi Genel Sekreter Yardımcısı Ayşe Hacıoğlu, konferansın açılışında yaptığı konuşmada, Bursa Kent Konseyi'nin faaliyetleriyle Bursalılara yeni ufuklar açmak istediklerini dile getirdi. Doç. Dr. Mustafa Karataş'ın daha önce de pek çok kez Bursa'da konferans verdiğini hatırlatan Hacıoğlu, "Bursa Kent Konseyi olarak eğitimin her yaşta her kesime verilebileceği bilinciyle çalışmalarımıza devam ediyoruz. İnsana yatırımın her zaman mümkün olduğunu düşünüyoruz. Bugün Karataş'tan öğreneceğimiz bir tek cümlenin bile hayatımızı aydınlatacağına inanıyoruz" dedi. Hacıoğlu, Bursa Kent Konseyi'nin kâr amacı gütmeyen ve gönüllülerden oluşan bir topluluk olduğunu da sözlerine ekledi.

Bursa Kent Konseyi Başkanı Mehmet Semih Pala ise, önemli bir günde önemli bir etkinlik düzenledikleri için mutlu olduklarını söyledi. Bursa Kent Konseyi'nin Türkiye'nin en güçlü ve aktif kent konseyi konumuna gelmesinde büyük katkısı olan Başkan Altepe ile Gönül Dostları çalışma grubuna destek veren Hüsniye Altepe'ye teşekkür eden Pala, Bursa ve Bursalılar için faydalı etkinlikler gerçekleştirmeye devam edeceklerini ifade etti.

"Biz insanlar karıncayı incitmeyen bir neslin devamıyız"

Daha sonra sözü alan Doç. Dr. Mustafa Karataş, 'Muharrem Ayı ve Kutsal Emanetler' konusunda görüşlerini dinleyicilerle paylaştı. "Müminin mümine zararı olamaz. Müminin malı, canı, namusu başka mümine haramdır. Biz insanlar karıncayı incitmeyen bir neslin devamıyız" diyerek sözlerine başlayan Doç. Dr. Mustafa Karataş, konuşmasında, Hz Muhammed (SAV) ile ailesi ve aile yaşantısı hakkında bilgiler verdi. Hz Muhammed'in (SAV) sevgi dolu bir aile hayatı olduğunu belirten Karataş, Hz Muhammed'in (SAV) hayatından her türlü olayla karşılaşmasına rağmen iyiliğe, dürüstlüğe, ilme ve saygıya önem verdiğini, ne olursa olsun insanlara hoşgörüyle yaklaştığını örneklerle açıkladı. Karataş, Haz Muhammed'in (SAV) ailesini çok önemsediğini de sözlerine ekleyerek, kızı Hz Fatıma ile torunları Hz Hasan ve Hz Hüseyin'i sık sık ziyaret ettiğini dile getirdi.

"Allah'ın kanunu değişmez"

Doç. Dr. Karataş, kutsal değerlere önem verilmesi gerektiğine dikkati çekerek, "Biz kendi kafamızdan kutsal oluşturamayız. Adem Aleyhisselam'dan bu yana haftanın en kutsal günü Cuma'dır. Adem (AS) Cuma günü dünyaya kondu. Temelde bütün dinlerde de Cuma, kutsal gündür. Allah'ın kanunu değişmez. Kurban, hac, namaz, oruç bütün dinlerde vardır. Bugün dünyadaki bazı Hristiyanlar bizim namazımıza benzer namaz kılıyorlar. Allah'ın tek olan dini İslam'dır. Bütün dinlerin de özü İslam'dır, öz aynıdır" diye konuştu.

"İnsana yakışan tebessüm etmektir"

Doç. Dr. Karataş, menkıbeler anlattığı konuşmasında, insanlara kesinlikle zulüm edilmemesi gerektiğini vurgulayarak, "İnsana kıymak, el kaldırmak insana yakışmayan davranışlardır. İnsana yakışan tebessüm etmek, güler yüzlü olmak, sevmek ve saygı göstermektir. Dinimiz de bunu emrediyor. Ama insanoğlu birtakım fitnelerle akla gelmeyecek durumlar yaşatabiliyor. Allah böyle insanlardan korusun" şeklinde konuştu.

Konuşmasının ardından Karataş, vatandaşların sorularına da cevaplar verdi. Bursa Kent Konseyi Başkanı Mehmet Semih Pala, Bursa Kent Konseyi Başkan Yardımcısı Lütfi Taşcı ve Gönül Dostları Çalışma Grubu Temsilcisi Arzu Akın, Doç. Dr. Mustafa Karataş'a anlatımından dolayı teşekkür ederek, çiçek takdim etti.

Kaynak: Bültenler

Son Dakika Güncel Muharrem Ayı ve Kutsal Emanetler - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement