Muş AFAD'dan gönüllülere afet eğitimi - Son Dakika
Güncel

Muş AFAD'dan gönüllülere afet eğitimi

Muş AFAD'dan gönüllülere afet eğitimi Muş İl Afet ve Acil Durum Müdürlüğü ekipleri tarafından afet gönüllülerine yönelik "Arama-kurtarma, malzeme tanıtımı ve kullanma eğitimi" verildi.

01.11.2020 14:03  Güncelleme: 14:29

Muş AFAD'dan gönüllülere afet eğitimi

MUŞ - Muş İl Afet ve Acil Durum Müdürlüğü ekipleri tarafından afet gönüllülerine yönelik "Arama-kurtarma, malzeme tanıtımı ve kullanma eğitimi" verildi.

AFAD hizmet binası bahçesinde düzenlenen eğitime; AFAD personelleri ve gönüllü üyeler katıldı. Burada uzman ekipler tarafından deprem ve afet durumlarında kullanılan araç gereçler hakkında gönüllülere teorik ve pratik bilgilendirmeler yapıldı. Acil durumlarda olaylara müdahale edebilmek için eğitim alan gönüllüler, olası doğal afetlerde canlıların umudu olacak.

Eğitime katılan gönüllülerden Özkan Aslan, ülke olarak doğal afetlere karşı mücadele içerisinde olduklarını ve bilinçlenmek için bu eğitime katıldığını söyledi. Ekiplerce verilen teorik eğitimleri pratiğe dökme fırsatı yakaladıklarını anlatan Aslan, doğal afetlerde kullanılan malzemeleri kullanarak bilgi sahibi olduklarını ifade etti.

Yaklaşık 4 saat süren eğitim, değerlendirme sınavı yapılmasının ardından sona erdi.

Muş AFAD\'dan gönüllülere afet eğitimi
Kaynak: İHA

Son Dakika Güncel Muş AFAD'dan gönüllülere afet eğitimi - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement