Mutluluğa Pedal - Son Dakika
Güncel

Mutluluğa Pedal

Mutluluğa Pedal

İzmir Karşıyaka'da, bisiklet markası 'Bianchi' sponsorluğunda, Karşıyaka Bisiklet Merkezi sahibi Erol Hülagü ve ekibi ile Ulusal Down Sendromu Derneği tarafından down sendromlu çocuklara bisiklete binme kursu veriyor.

07.06.2015 11:11

İzmir Karşıyaka'da, bisiklet markası 'Bianchi' sponsorluğunda, Karşıyaka Bisiklet Merkezi sahibi Erol Hülagü ve ekibi ile Ulusal Down Sendromu Derneği tarafından down sendromlu çocuklara bisiklete binme kursu veriyor. İlk kez bisiklete binen down sendromlu 22 çocuk, üç aylılık kursla bisiklete binmeyi öğrenmenin mutluluğunu yaşıyor.

Çalışmanın üç ay önce başladığını belirten Karşıyaka Bisiklet Merkezi sahibi Erol Hülagü, bisiklet firması Bianchi'nin desteği ile üç ay önce başladıkları kursta çocukları önce dengelerini sağlamaları için hocalar eşliğinde pedalsız olarak çimde bisiklete bindirdiklerini söyledi. Burada düşen çocukların kendilerine ne bir şey olmadığını gördüklerini ve  çocuğa güven geldiğini söyledi.

AMERİKAN MÜFREDATI

Her cumartesi saat 10.00 ile 12.00 arasında down sendromlu çocuklara kurs verdiklerini, Haziran sonunda kursun sona ereceğini, Eylül'de tekrar başlayacağını belirten Erol Hülagü şunları anlattı:

"Kursta çocuklara denge ve vücut kontrolünü öğretiyoruz. Aileler de bu durumdan çok memnun. Kurs adeta piknik şeklinde geçiyor. 1 ile 1.5 ay içerisinde çocuklar bisiklete binmeyi öğreniyor. Kursu Amerikan müfredatından aldık. Orada aynı durumda olan çocuklara verilen kursların videosunu inceledik. Bu şekilde biz de kurs vermeye başladık. Doğru destekle kısa sürede bisiklet kullanmayı öğrenmenin mutluluğu yüzlerinden okunuyor. Anneler de bisiklet sürmeyi öğreniyor. Bunun dışında 6 yaştan 60 yaşa kadar herkese ücretsiz bisiklet kursu veriyoruz."

'AZİM VE DOĞRU EĞİTİMLE'

Ulusal Down Sendromu Derneği Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı Hatice Ayan, azmin ve doğru eğitimin elinden böyle güzel eserler çıktığını belirtti. Ayan şunları söyledi:

"Çocuklarımız kurs ile bisiklete binmeyi öğreniyorlar. Bağımsız olarak bisikleti kullanıyorlar. Bisiklet sürmeleri onlara büyük mutluluk veriyor. Kendilerine bir beceri daha sağlıyorlar. Daha önce aileleri bisiklet sürmeleri için denemiş, başarılı olamamışlar. Doğru eğitimle bisiklet sürmeyi öğrendiler. Biz sandalyenin ayağı gibiyiz. Anneler ve babalar da bisiklete binme kursu alıyor. Kurs çocuklar için çok verimli oldu. Onlara güven geldi. Bu tür çocukların bisiklete binmesi normalde zor. Ama burada verilen eğitimle bu sağlandı. Fiziksel aktivite, bireylerin bedensel ve ruhsal gelişimini sağlayan temel araçlardan biridir. Fiziksel aktivite, toplum refahını, çevrenin korunmasını teşvik etmekte ve gelecek nesillere bir yatırım oluşturmaktadır. Bu mutluluğu yaşatan herkese teşekkür ederim." - İzmir

Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel Mutluluğa Pedal - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement