Müzik Akademisi İlk Dönemi Sona Erdi - Son Dakika
Güncel

Müzik Akademisi İlk Dönemi Sona Erdi

Müzik Akademisi İlk Dönemi Sona Erdi

Roman vatandaşların sorunlarını çözmek amacıyla Bursa Valiliği, Yıldırım Belediyesi, Yıldırım Kaymakamlığı ve Bursa Roman Müzisyenlerle Dayanışma ve Yardımlaşma Derneği işbirliğinde kurulan Müzik Akademisi'nde eğitim gören 221 öğrenci sertifikalarını aldı.

19.06.2013 16:11

Dezavantajlı grupta bulunan Roman çocukların yanı sıra engelli ve kimsesiz çocuklarında eğitim gördüğü Müzik Akademisi'nde 18 ay boyunca gitar, bağlama, piyano, keman, kanun, klarnet, ritim ve perküsyon eğitimi alacak toplam 300 öğrenciden 221'i dün, düzenlenen sertifika töreni ile ilk dönemlerini tamamladı.

Anadolu İlköğretim Okulu Salonu'nda gerçekleşen sertifika törenine Yıldırım Belediye Başkanı Özgen Keskin, İl Milli Eğitim Şube Müdürü Kemal Ünal, Yıldırım İlçe Milli Eğitim Şube Müdürü Naci Keskinkılıç ile Mustafa Göz, Bursa Roman Müzisyenlerle Dayanışma ve Yardımlaşma Derneği Başkanı Veysel Zurna, Başkanvekili Talip Döbeş ve çok sayıda veli katıldı. Müzik akademisi ile dezavantajlı grupta bulunan 300 öğrenciye müzik eğitimi verildiğini belirten Yıldırım Belediye Başkanı Özgen Keskin, eğitim alan gençlerin daha bilinçli olarak müzik sektöründe kalifiye eleman olarak çalışacaklarını ifade etti. Keskin, "Sosyal dayanışma projelerimizin arasında yer alan Müzik Akademisi başladığı ilk günden bugüne kat kat artarak büyümüştür. 300 çocuğumuzun eğitilerek çalışma hayatının içinde yer alması bizleri gururlandırıyor, umutlandırıyor" dedi.

Sertifika töreninin ardından müzik akademisinde görevli öğretmenlerin müzik dinletisi ile devam eden programda tüm konuklar bol bol eğlenirken engelli çocukların enstrüman çalarken ki başarıları ise herkesi gururlandırdı. Tören, 9-15 yaş arasında eğitim gören ilköğretim ve lise grubundaki 45 öğrencinin verdiği konser ile sona erdi. Konser sırasında görme özürlü 10 yaşındaki Beyza Özer'in darbuka çalışı ise konuklardan büyük alkış aldı.

Kaynak: Bültenler

Son Dakika Güncel Müzik Akademisi İlk Dönemi Sona Erdi - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement