Nuceyfi'den, Muhtaroğlu Ailesine Taziye Ziyareti - Son Dakika
Güncel

Nuceyfi'den, Muhtaroğlu Ailesine Taziye Ziyareti

Nuceyfi\'den, Muhtaroğlu Ailesine Taziye Ziyareti

Irak Meclis Başkanı Nuceyfi, patlamada hayatını kaybeden Irak Türkmen Cephesi Başkanı Muhtaroğlu'nun ailesine taziye ziyaretinde bulundu.

10.07.2013 11:47  Güncelleme: 11:55

Irak Meclis Başkanı Usame El-Nuceyfi, Tuzhurmatu ilçesinde 25 Haziran'da meydana gelen patlamada hayatını kaybeden Irak Türkmen Cephesi (ITC) Başkanı Ali Haşim Muhtaroğlu'nun ailesine taziye ziyaretinde bulundu.

Muhtaroğlu'nun ailesini, beraberindeki milletvekilleriyle ziyaret eden Nuceyfi, başsağlığı dileğinde bulundu ve hayatını kaybedenler için dua etti.

Hayatını kaybeden Muhtaroğlu'nu cesur biri olarak nitelendiren Nuceyfi, "Muhtaroğlu'na yönelik saldırı, tüm Türkmenlere yapıldı. Türkmenler terör olaylarından korunmalı, refah içinde yaşamalı ve hükümet, ilçe halkı tarafından sunulan meşru talepleri yerine getirmeli. Olaya karışanlar, mutlaka bulunacaktır" şeklinde konuştu. Nuceyfi, ayrıca, olayın soruşturulması için parlamentoda kurulan komisyonun önümüzdeki günlerde ilçeye geleceğini belirtti.

Heyettekiler, ITC Başkanı Muhtaroğlu ve Selahaddin Vali Yardımcısı Ahmet Koca'nın hayatını kaybettiği saldırıyı şiddetle kınadı.

Irak Meclis Başkanı Müsteşarı Aydın Aksu da, Türkmenlere yönelik baskı ve saldırıların sürdüğünü belirterek, Türkmenlerin birlik ve beraberlik içinde hareket etmesi gerektiğini vurguladı. - Erbil

Kaynak: AA

Son Dakika Güncel Nuceyfi'den, Muhtaroğlu Ailesine Taziye Ziyareti - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement