Nükleer Karşıtlarından Valiliğe Dilekçe - Son Dakika
Güncel

Nükleer Karşıtlarından Valiliğe Dilekçe

Nükleer Karşıtlarından Valiliğe Dilekçe

Mersin Nükleer Karşıtı Platformu (NKP) üyeleri, il genelinde çalışmaları yürütülen 1/100 binlik Adana-Mersin Çevre Düzeni Planı'na halkın katılımının sağlanmadığını iddia ederek, plan için meslek odalarının, sivil toplum örgütlerinin ve halkın da...

09.05.2013 14:45

Mersin Nükleer Karşıtı Platformu (NKP) üyeleri, il genelinde çalışmaları yürütülen 1/100 binlik Adana-Mersin Çevre Düzeni Planı'na halkın katılımının sağlanmadığını iddia ederek, plan için meslek odalarının, sivil toplum örgütlerinin ve halkın da görüşlerinin alınması için Mersin Valiliğine dilekçelerini verdi.

Öğle saatlerinde Mersin Valiliği önünde toplanan NKP üyeleri, 1/100 binlik Adana-Mersin Çevre Düzeni Planı'na tepki gösterdi. Burada grup adına açıklamalarda bulunan NKP Dönem Sözcüsü Sabahat Aslan, plana halkın katılımının sağlanmadığını savunarak, "Tüm meslek odalarının, demokratik kitle örgütlerinin görüşleri alınmadan, yangından mal kaçırır gibi çok acelesi bir tutumla ağırlıklı olarak hükümete yakın çevrelerin görüşleri çerçevesinde yapımının devam ettiği görülmektedir. Planlamanın her aşamasında halkın ve sivil toplumun da etkin bir şekilde katılım sağladığı bir çerçevede plan yapmak otoriteler için zorunluluktur. Özellikle konu ile ilgili Adana ilinde hiçbir çalışmanın yapılmadığı ortadadır" dedi.

Çevre düzeni planları yapılırken çevrenin korunması ve çevre kirliliğinin de önlenmesinin yasal bir zorunluluk olduğunu belirten Aslan, "İlimizde turizm alanları olarak ilan edilen alanların yanında, ilimizin tarım havzaları, kentimizde yapımı planlanan Akkuyu Nükleer Santrali, termik santraller, çimento fabrikaları, Kayraktepe Barajı, hidroelektrik santralleri, Kazanlı sülfürik asit tesisleri, Karaduvar doğalgaz çevrim santrali gibi yatırımlardan çevre çok olumsuz etkilenecektir" diye konuştu.

Bu planın Büyükşehir Belediyesi tarafından yapılmasını da isteyen Aslan, "Katılımcı planlama yaklaşımı belirlenmelidir. Planlamanın her aşamasında plan yapılan illerdeki tüm sosyal paydaşların plan kararlarına katılımı için Mersin ve Adana'da bulunan halkın sürece katılımının sağlanmasını, konu ile ilgili meslek odalarının, demokratik kitle örgütlerinin görüşlerinin alınmasını istiyoruz" ifadelerini kullandı.

Basın açıklamasının ardından NKP üyeleri, Mersin Valiliğine dilekçelerini teslim etti. - MERSİN

Kaynak: İHA

Son Dakika Güncel Nükleer Karşıtlarından Valiliğe Dilekçe - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement