"O'nun Şefkati" Etkinlikleri - Son Dakika
Güncel

"O'nun Şefkati" Etkinlikleri

"O\'nun Şefkati" Etkinlikleri

Üsküdar Üniversitesi 'Kutlu Doğum Haftası' çerçevesinde Mutasavvıf Cemalnur Sargut'u ağırladı.

20.04.2013 08:07

Üsküdar Üniversitesi, 'Kutlu Doğum Haftası' çerçevesinde düzenlenen "O'nun Şefkati" konulu etkinlikte Mutasavvıf Cemalnur Sargut'u ağırladı.

Üsküdar Üniversitesi Altunizade Yerleşkesi'nde düzenlenen ve öğrencilerin yoğun ilgi gösterdiği etkinlik etkinlik çerçevesinde "O'nun Şefkati" konulu bir söyleşisi gerçekleştiren Mutasavvıf Cemalnur Sargut öğrencilere Hz. Muhammed'in şefkat ve merhamete yaklaşımını anlattı. Sargut konuşmasında hoşgörünün önemini vurgulayarak insanların, kadın, erkek, din, mezhep, meşrep, kıyafet farkı gözetmeden, farklı olanı değiştirmeye çalışmadan, birlikte hoşgörü içinde yaşamasının önemine değindi. Hz. Muhammet'in özellikle kadın ve çocuklara gösterdiği merhametli ve şefkatli anlayışın günümüzde de örnek olması gerektiğini vurguladı.

Üsküdar Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Nevzat Tarhan da yaptığı konuşmada, kutlu doğum haftasının toplum değerleri ve insanların kaynaşması açısından önemini vurguladı. Şefkat duygusunun kişiyi güvende hissettirdiğini, ruhsal olarak mutlu kıldığını belirtti.

Kutlu Doğum Haftası çerçevesinde Üsküdar Üniversitesi öğrencileri arasında düzenlenen şiir ve mektup yarışmasında derece alan öğrenciler de ödüllerini Prof. Dr. Nevzat Tarhan ve Mutasavvıf Cemalnur Sargut tarafından aldılar.

Kaynak: Bültenler

Son Dakika Güncel 'O'nun Şefkati' Etkinlikleri - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement