Öğretmenlerden 'Şiddet' Protestosu - Son Dakika
Güncel

Öğretmenlerden 'Şiddet' Protestosu

Öğretmenlerden \'Şiddet\' Protestosu

Zonguldak'ta Türk Eğitim-Sen ve Eğitim-İş Sendikası üyeleri, Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği Uzunmehmet İlkokulu'nda görevli beden eğitimi öğretmeni Şennur Şendur'un, tartıştığı bir öğrencinin yakınlarının saldırısına uğradığı gerekçesiyle eylem yaptı.

24.12.2013 17:27

Zonguldak'ta Türk Eğitim-Sen ve Eğitim-İş Sendikası üyeleri, Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği Uzunmehmet İlkokulu'nda görevli beden eğitimi öğretmeni Şennur Şendur'un, tartıştığı bir öğrencinin yakınlarının saldırısına uğradığı gerekçesiyle eylem yaptı.

Madenci Anıtı'nda toplanan ve büyük bölümünü öğretmenlerin oluşturduğu 30 kişilik grup, Şennur Şendur'a yapılan saldırıyı kınadı. Türk Eğitim-Sen Şubesi Başkanı Şahin Ören, geçen 19 Aralık'ta meydana gelen olayda öğretmen Şennur Şendur'un, derste öğrenciyle taştışmasının ardından aynı gün okula gelen yakınlarının tepkisiyle karşılaştığını söyledi. 20 kişilik grubun tehditler savurarak öğretmenin üzerine yürüdüğünü belirten Ören, "Öğretmenler kendilerini öğretmenler odasına kilitleyerek polisten yardım istemiştir. Öğretmen arkadaşlarımız, ancak polis geldikten sonra dışarıya çıkabilmiştir" dedi.

Ören, okul personelinin bu gibi olayları her gün yaşadığını, İl Milli Eğitim Müdürlüğü'nün ise olaylara seyirci kaldığını ileri sürdü. Ören, "Öğretmenlerimiz mutsuz ve huzursuzdur. Daha önce de ücretli çalışan bir öğretmen arkadaşımız bu gibi olaylar nedeniyle istifa etmiştir. Bizim önerimiz, bu okul öğrencileri ve öğretmenlerin sezon sonuna kadar başka okullara dağıtılmalıdır" diye konuştu.

Kalabalık, basın açıklamasının ardından sloganlarla dağıldı. - Zonguldak

Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel Öğretmenlerden 'Şiddet' Protestosu - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

    Yorumlar (2)

  • öğretmen2: zordur bilinçli toplumu yönetmek.700 bin öğretmen den bir öğretmen e dair mesleki hata kanal kanal manşet yapılıp toplumun gözünde sadist yetersiz seviyesiz öğretmenler imajı oluşturulur zaten küçüklükten beri bastırılmış içine kaçmış veliye git memurumla kendini tatmin et imajı verilir sonrada okullara bıçaklı sopalı saldırılar olunca benim öğrencimin güvenliğini kim sağlıycak diye vızıklar veli. sayın veliler bindiğiniz dalı kestiniz. artık işine dört elle sarılan idealist öğretmenleri de geri çekilmeye mahkum ettiniz. bunlar ilerideki paralı eğitimin temelleridir. sen 5 10 yıl daha okullarda çemkirerek kendini tatmin et. garibanın çocuğu artık işiniz çok daha zor. 4 0 Yanıtla
  • öğretmen: okullar böyle devam ederse çok daha vahim manzaralara sahne olacaktır. ülke genelinde öğretmenlerin uğradığı taciz, şiddet ve psikolojik baskının onda biri dahi basına yansımıyor. yansımaz tabi yoksa eğitimde ciddi önlemler alınır ve o zaman memleketin mutlak kalkınmasının ilk şartı olan yetişmiş toplum kriteri hayata geçer. bu ise bilinçli ve kültür sahibi, düşünüp yorum yapabilen insanlar türemesine neden olur. böyle olursa ne kimse istediği gibi at koşturup cennet vatanda trilyonları cebine atabilir ne medyanın seviyesiz programları izlenir ne de millet koyun gibi oradan oraya yönlendirilir. 4 0 Yanıtla

Advertisement