Ölen Yazarın Eşyalarının Arasında 130 Bin Lira Çıktı - Son Dakika
Güncel

Ölen Yazarın Eşyalarının Arasında 130 Bin Lira Çıktı

Malatya'da temizlik işçileri, yaklaşık 3 hafta önce yalnız yaşadığı evde ölü bulunan yazarın eşyalarının arasında 130 bin lira buldu.

20.03.2018 21:00

Malatya'da temizlik işçileri, yaklaşık 3 hafta önce yalnız yaşadığı evde ölü bulunan yazarın eşyalarının arasında 130 bin lira buldu.

Alınan bilgiye göre, Yeşilyurt Belediyesi personeli temizlik işçileri, Battalgazi ilçesine bağlı Hacı Abdi Mahallesi Nakkaş Sokak'taki evinde ölü olarak bulunan Hüsamettin Yıldırım'ın (77) evinde temizlik çalışması yaparken bir dolaba koyulmuş vaziyette bir miktar para buldu. Evde yaklaşık 10 kamyon eski eşya çıkaran görevliler, bir depoda komisyon gözetiminde eşyaları tasnif ederken bir miktar daha para buldu. Yapılan sayımda paranın 130 bin lira olduğu tespit edildi.

Para tutanakla polise teslim edildi. Emniyet mensupları ise parayı Cumhuriyet Savcılığına teslim etti.

Malatya Büyükşehir Belediyesi Park ve Bahçeler Daire Başkanı Hasan Alıcı, AA muhabirine yaptığı açıklamada, evinde ölü bulunan Yıldırım'ı kentte uzun yıllardır tek yaşadığını söyledi.

Yıldırım'ın İstanbul Üniversitesi İktisat Fakültesi mezun olduğunu anlatan Alıcı, Yıldırım'ın, birçok kitap yazdığını bunlardan öne çıkanın "İçtimai Matematik" olduğunu ifade etti.

Alıcı, Yıldırım'ın engelli maaşıyla geçindiğini, oturduğu evin ise Hüseyin Pektaş isimli bir hayırsevere ait olduğunu da kaydetti.

Yıldırım'ın yayımlanmış eserlerinin yanında yayımlanmayan yazılarının da bulunduğuna değinen Alıcı, çok mütevazı bir hayat sürdürdüğünü sözlerine ekledi.

Öte yandan, Yıldırım'ın evinden çıkan eşyaların tasnif işlemlerinin devam ettiği öğrenildi.

Ölen Yazarın Eşyalarının Arasında 130 Bin Lira Çıktı
Kaynak: AA

Son Dakika Güncel Ölen Yazarın Eşyalarının Arasında 130 Bin Lira Çıktı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement