Omü'de Engelsiz Öğrenci Festivali - Son Dakika
Güncel

Omü'de Engelsiz Öğrenci Festivali

Omü\'de Engelsiz Öğrenci Festivali

Ondokuz Mayıs Üniversitesi (OMÜ) Sağlık Kültür Daire Başkanlığı Engelli Öğrenci Birimi'nin desteğiyle, Karikatür Kulübü ve Özel Eğitim Kulübü tarafından "Engelsiz Öğrenci Festivali" düzenlendi.

08.05.2012 18:35

Ondokuz Mayıs Üniversitesi (OMÜ) Sağlık Kültür Daire Başkanlığı Engelli Öğrenci Birimi'nin desteğiyle, Karikatür Kulübü ve Özel Eğitim Kulübü tarafından "Engelsiz Öğrenci Festivali" düzenlendi.

Festival kapsamında "Üniversitelerarası Karikatür Yarışması 2012" sergisi açılışı Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Hasan Gümüş, Veteriner Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Mustafa Alişarlı tarafından yapıldı. Sergiye sivil toplum kuruluşu temsilcileri, öğretim üyeleri, öğrenciler ve davetliler katıldı. Sergi açılışının ardından festivalin açılış konuşmasını yapan Engelli Öğrenci Birimi Sorumlusu Cengiz Çelik, "Engelli Öğrenci Birimimiz üniversitemizin tüm fakültelerinde çalışmalar yaparak engelleri ortadan kaldırdı. Engelli bireylerin sorunlarını çözmek için birimimizde uzman kişilerden ekip oluşturduk. Böylelikle sürekli destek vererek sorunları ortadan kaldırabilmekteyiz" dedi.

Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Hasan Gümüş, "Üniversite Engelli Birimi olarak amacımız; 'üniversitemizdeki öğrencilerin ve akademik personelin engellilikle ilgili sorunlarını ortadan kaldırabilmek için neler yapabiliriz?' sorusunun cevabını verebilmektir. Hedefimiz yüzde yüz engelsiz bir üniversitedir. Engelsiz öğrenci festivaline katkılarından dolayı Karikatür Kulübü'ne teşekkür ediyorum. Sergi, engelliliğin empati yoluyla algılanması açısından çok anlamlıdır" şeklinde konuştu.

Karikatür Kulübü Akademik Danışmanı Yrd. Doç. Dr. Tarık Yazar, "Öncelikle üniversitemiz Sağlık Kültür ve Spor Daire Başkanlığı bünyesinde kurulmuş olan 'Engelli Öğrenci Birimi' dolayısıyla, başta rektörümüz olmak üzere tüm ilgilileri kutluyorum. Bu yıl üniversitemizde üçüncüsü düzenlenen Engelsiz Öğrenci Festivali'nin gelecek yıllarda da Engelliler Haftası faaliyetleri çerisinde devam ettirilerek, toplum içinde konuyla ilgili bilinç oluşturulmasını ümit ediyorum" diye konuştu.

Karikatür Kulübü Başkanı Özkan Arabacı ise yaptığı konuşmada, "Eleştirmek her zaman çözüm üretmek için yeterli olmuyor. Bizler eleştirmek yerine değiştirmek için çalışmalar yapmaktayız. Düzenlediğimiz yarışmayla da engellilik konusunda toplumda empati sağlamaya çalıştık. Engelli Öğrenci Birimi'ne desteğinden dolayı teşekkür ederiz" ifadelerini kullandı.

Karikatür yarışmasında dereceye giren öğrencilere Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Hasan Gümüş ve Veteriner Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Mustafa Alişarlı tarafından hediyeler takdim edildi.

Festivalde; Türk halk müziği mini konserinin ardından, Yrd Doç. Dr. Serpil Alptekin "Engellilere yönelik tutumlarımız", Yrd. Doç. Dr. Yaşar Barut ise "Üniversitede engelli olmak" konularında bilgilendirme sunumları yaptılar. Sağlık Kültür ve Spor Daire Başkanı Mustafa Kemal Çayıroğlu emeği geçen öğretim üyeleri Yrd. Doç. Dr. Serpil Alptekin ve Yrd. Doç. Dr. Yaşar Barut'a plaket verdi. Engelsiz Öğrenci Festivali çeşitli aktiviteler ile gün boyu devam etti. - SAMSUN

Kaynak: İHA

Son Dakika Güncel Omü'de Engelsiz Öğrenci Festivali - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement