Son dakika haberleri... Bursa'da ormanda işlenen cinayette 5 sanığın yargılanması sürüyor - Son Dakika
Güncel

Son dakika haberleri... Bursa'da ormanda işlenen cinayette 5 sanığın yargılanması sürüyor

Son dakika haberleri... Bursa\'da ormanda işlenen cinayette 5 sanığın yargılanması sürüyor

Edinilen son dakika haberine göre Bursa'da kaybolduktan bir hafta sonra cesedi ormanlık alanda gömülü olarak bulunan İ.K.'nin (45) öldürülmesiyle ilgili haklarında dava açılan 3'ü tutuklu, 5 sanığın yargılanmasına devam edildi.

13.10.2020 15:50  Güncelleme: 16:07

Bursa'da kaybolduktan bir hafta sonra cesedi ormanlık alanda gömülü olarak bulunan İ.K.'nin (45) öldürülmesiyle ilgili haklarında dava açılan 3'ü tutuklu, 5 sanığın yargılanmasına devam edildi. Tutuklu bulunan 3 sanığın tahliye talepleri mahkemece reddedildi.

Geçen mart ayında, Osmangazi ilçesine bağlı Karabalçık ve Selçukgazi Mahalleleri arasındaki ormanlık alanda toprağın kazıldığını fark eden mahalleli, bölgeye gittiklerinde bir erkek cesedi buldu. İhbar üzerine bölgeye polis ekipleri sevk edildi. Yapılan araştırma sonunda cesedin, ailesi tarafından bir hafta önce kayıp başvurusu yapılan İ.K.'ye ait olduğu tespit edildi. Bıçaklanarak öldürüldüğü belirlenen İ.K.'nin cep telefonundaki son aramalarından yola çıkan polis, M.A. (54), eşi S.A.(48), oğulları stajyer avukat S.A. (29) ile İ.M.Ş. ve eski eşi S.K.'yi (39) gözaltına aldı. Sorgularının ardından Bursa Adliyesi'ne sevk edilen şüphelilerden M.A., oğlu S.A. ve İ.M.Ş. tutuklandı. 2 kadın şüpheli, tutuksuz yargılanmak üzere serbest bırakıldı.

Bursa 4. Ağır Ceza Mahkemesi'nde tutuklu sanıklar hakkında 'tasarlayarak adam öldürme' suçundan açılan davaya bugün devam edildi. Haklarında ağırlaştırılmış müebbet hapis cezası istenen tutuklu sanıklar M.A., S.A. veİ.M.Ş., duruşmaya cezaevinden SEGBİS'le bağlandı. Tutuksuz sanıklar S.A. ve S.K.'nin katılmadığı duruşmada, taraf avukatları ile müşteki N.K. ve iki oğlu hazır bulundu.

İlk duruşmada avukatı olmadığı için savunma yapmayan tutuklu sanıkİ.M.Ş., İ.K.'nin öldürülmesiyle bir ilgisinin bulunmadığını söyledi.İ.M.Ş. savunmasında, " Tekirdağ'da tutuklu bulunduğum bir davanın duruşmasına tanıdığım M.A. da geldi. O gün tahliye olunca birlikte Bursa'ya döndük. Daha sonra telefonla görüşmelerimiz devam etti. Bana A.F.'ye borcu olmadığını, sahte senet ile İ.K. tarafından hakkında icra takibi yapılması sonucu mallarına haciz işleme yapıldığını söyledi. M.A.,İ.K.'yle görüşmek istediğini, kendisine yardımcı olmasını istedi. 27 Şubat günü arabamla İ.K.'nin evinin yakınına gittik. Bana 'İ.K.'den borç senedi alırsak, hacizden kurtulmuş oluruz. Birlikte iş yaparız' dedi. İ.K. hızlı adımlarla yanımızdan geçti, ancak M.A. arkasından gitti yetişemedi. O gün M.A.'nın elinde bir şey yoktu. 29 Şubat günü yine, İ.K.'nin evinin yanındaki otobüs durağının yakınına giderek beklemeye başladık. Ben arabanın dikiz aynasından İ.K'nin geldiğini gördüm. M.A.'nın arabadan indiğini fark etmedim. Ancak, arkasından giderek elindeki bileğim kalınlığındaki sopa ile kafasına vurdu. İkisi birden yere düştü. İ.K.'le birlikte arabamın arka koltuğuna bindiler. İ.K., M.A'nın 'geçen sefer böyle yaptın şikayetçi olmadım' dedi. M.A. ise, 'Sen anamın, babamın mirasçısı mısın, senedi imzala bir daha böyle olmasın' dedi. Bu sırada İ.K.'nin telefonu çalınca, M.A. elinden alıp, otobanda aracın camından dışarıya attı. İ.K.'ye senet imzalatmaya kalkıştı. Daha sonra kafasından yaralı olan İ.K.'yi hastaneye götüreceğini söyledi. İki gün sonra M.A. benim arabamın koltuklarının değiştirilmesini istedi. Döşemeci ile anlaştık. O da arabamın döşemesini değiştirdi. Benim İ.K.'nin öldürülmesiyle ilgim yok" dedi.

Tanık olarak dinlenen A.F. ise, İ.K.'nin yanında çalıştığını, daha sonra ortağı olduğunu söyleyerek, "Benim işlerim bozuldu. İ.K.'ye 150 bin lira borcum doğdu. M.A.'dan aldığım 1 milyon liralık senedi İ.K.'ye verdim. İ.K. de senedi icraya vermiş. Kendi parasını alıp, üzerine bana verecekti. İ.K.'nin eşi bir gün beni arayıp, İ.K.'nin eve gelmediğini söyleyince, karakola gidip, kayıp olduğunu bildirmesini istedim. Küçükbalıklı Mahallesi'nde yolda M.A. ile karşılaştım. İ.K.'nin kayıp olduğunu söylediğimde tedirgin davrandı" diye konuştu.

Döşemeci M.K. ise, "3 Mart günü iki kişi, arabayla geldi. Aracın döşemelerinin değişeceğini söylediler. Taban halısının çok ıslak olduğunu sorduğumda İ.M., 'Arabanın kalorifer borusu patladı. O nedenle taban keçeleri ıslandı' dedi. Bana inandırıcı gelmedi ama olabilir diye düşündüm. Benden istenilen her şeyi yaptım. Aynı gün akşam M.A. ile İ.M. başka bir araçla gelerek sökülen parçaları aldılar. Daha sonra 4 Mart günü M.A., başka marka araçla geldi. Aracın çamura saplandığını benzinin bittiğini söyledi, komşudan bir bidon alıp, kendisine verdim. Halen param da ödenmedi" ifadelerini kullandı.

Mahkeme heyetince son sözleri sorulan tutuklu sanıklar, tahliye talebinde bulundular. Mahkeme heyeti, sanıkların tutukluluk hallerinin devamına, eksik evrakların tamamlanması için duruşmayı ileri bir tarihe erteledi. - BURSA

Kaynak: İHA

Son Dakika Güncel Son dakika haberleri... Bursa'da ormanda işlenen cinayette 5 sanığın yargılanması sürüyor - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement