Osmaniye-Hükümet Konağı Bahçesinden Tarih Fışkırdı - Son Dakika
Güncel

Osmaniye-Hükümet Konağı Bahçesinden Tarih Fışkırdı

Hükümet konağı bahçesinden tarih fışkırdıOsmaniye'nin Kadirli ilçesinde hükümet konağı bahçesinde yapılan sondaj çalışmasında Roma dönemine ait parçalar, mozaik kalıntıları ve iskelet bulundu.

25.02.2018 17:26

Hükümet konağı bahçesinden tarih fışkırdı

Osmaniye'nin Kadirli ilçesinde hükümet konağı bahçesinde yapılan sondaj çalışmasında Roma dönemine ait parçalar, mozaik kalıntıları ve iskelet bulundu.

Osmaniye Müze Müdürlüğü ekiplerince yeni hükümet konağı inşaatı için 15 gün önce başlatılan elende Roma dönemine ait sütun parçaları, taban mozaik kalıntıları ve iskelet çıktı. Kazı çalışmasını inceleyerek yetkililerden bilgi alan Kadirli Kaymakamı Tamer Orhan, gün yüzüne çıkarılan parçalar ve iskeletin fotoğraflarının çekilerek tutanak ile kayıt altına alındığını söyledi. Kaymakam Orhan, yeni hükümet konağının yapımı için başlatılan sondaj çalışmaları sırasında bulunan Roma dönemine ait kalıntıların Adana Kültür Varlıklarını Koruma Bölge Kurulu'nun yaptığı çalışmaların ardından korunması veya müzeye taşınması konusunda kararın verileceğini kaydetti.

Osmaniye-Hükümet Konağı Bahçesinden Tarih Fışkırdı
Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel Osmaniye-Hükümet Konağı Bahçesinden Tarih Fışkırdı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement