Özgür-Der Genel Başkanı Kaya Açıklaması - Son Dakika
Güncel

Özgür-Der Genel Başkanı Kaya Açıklaması

Özgür-Der Genel Başkanı Kaya Açıklaması

"Bu katliamlar tek başına Beşşar Esed'in yaptığı katliamlar olarak düşünülemez. Bu zulümler imkan olduğu halde engellenmiyor" "Esed rejimi siyonistlerden daha mı meşru, daha mı merhametli? Esed rejimi siyonistlerden on kat daha zalim ve ahlaksız bir rejimdir"

23.02.2014 01:09

ÖZGÜR-DER Genel Başkanı Rıdvan Kaya, "Esed rejimi siyonistlerden daha mı meşru, daha mı merhametli? Esed rejimi siyonistlerden on kat daha zalim ve ahlaksız bir rejimdir" dedi.

İnsani Haklar ve Hürriyetleri (İHH) tarafından düzenlenen "Suriye Özelinde Ortadoğu'daki Gelişmeler ve Sorumluluklarımız" semineri Yeryüzü Eğitim Kültür Araştırma ve Yardımlaşma Vakfı Konferans Salonu'nda gerçekleştirildi. Seminer öncesi Suriye'de yaşanan iç savaşta çekilen video ve fotoğrafların slayt gösterisi yapıldı.

Seminerde konuşan Özgür Düşünce ve Eğitim Hakları Derneği (ÖZGÜR-DER) Genel Başkanı Rıdvan Kaya, üç yıldır Suriye'de yaşanan olayların insanın yüreğini burktuğunu söyledi.

Suriye'de insanların vahşi ve acımasızca katledildiğini savunan Kaya, "Suriye'de üç yıldır insanlar füzelerle katlediliyor ve bu duruma karşı dünyanın müthiş bir umursamazlığı söz konusu. Bu katliamlar tek başına Beşşar Esed'in yaptığı katliamlar olarak düşünülemez. Bu zulümler imkan olduğu halde engellenmiyor. Uluslararası güçler ve bu olaylara şahitlik eden bütün kurumlar da bu katliamın ortaklığını yapmaktadırlar" diye konuştu.

Kaya, şunları kaydetti:

"Siyonist rejim karşısında Filistinli Müslümanların direnmesini tavsiye ediyoruz ama bazı kesimler Esed rejimine karşı Suriyeli muhaliflerin direnmesini istemiyorlar. Bu kabul edilemez. Esed rejimi siyonistlerden daha mı meşru, daha mı merhametli? Esed rejimi siyonistlerden on kat daha zalim ve ahlaksız bir rejimdir."

İHH İnsani Yardım Vakfı Yönetim Kurulu üyesi Osman Atalay ise Suriye'ye yapılan en önemli yardımın insani yardım olduğunu belirterek, "İHH olarak imkanlar dahilinde bu bölge insanına yardım götürüyoruz. Sonuçta onlar bizim Müslüman kardeşlerimiz. Herşeyi bir kenara bıraktığımızda ortada bir trajedi var. Katledilen çaresiz insanlar var. Tüm ülke olarak elimizden gelen yardımı yapmamız gerekiyor" ifadelerini kullandı. - Antalya

Kaynak: AA

Son Dakika Güncel Özgür-Der Genel Başkanı Kaya Açıklaması - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement