Türk Gazetecinin Halepçe Fotoğrafı "Soykırım Anıtı" Olacak - Son Dakika
Güncel

Türk Gazetecinin Halepçe Fotoğrafı "Soykırım Anıtı" Olacak

Türk Gazetecinin Halepçe Fotoğrafı "Soykırım Anıtı" Olacak

Gazeteci Ramazan Öztürk'ün Halepçe Katliamı'nın sembolü olan "Sessiz Tanık" fotoğrafı, Lahey'de "Halepçe Soykırımı Anıtı" olacağı bildirildi.

17.03.2014 09:03  Güncelleme: 09:21

Irak Kürt Bölgesel Yönetimi (IKBY) Şehitler ve Enfal Bakanı Müşaviri Fuat Osman, yaptığı açıklamada, Hollanda'nın Lahey Belediyesi'nin, Halepçe Katliamı'nı sembolize edecek bir anıta yer verme yönünde karar aldığını belirtti.

Halepçe Katliamı'nın, Avrupa Birliği ülkelerince soykırım olarak kabul edilmesi için Lahey Belediyesi Dış İlişkiler Komisyonunun bir program hazırladığını aktaran Osman, bu çerçevede Lahey'de ilk olarak Halepçe Katliamı'nı sembolize edecek bir anıta yer verilmesi kararının alındığını ifade etti.

"MİNNET VE ŞÜKRANLARIMIZI SUNUYORUZ"

"Bu anıt, Ramazan Öztürk'ün çektiği baba ve çocuğunun hayatını kaybettiği fotoğraf olacak" diyen Osman, şöyle devam etti: "Baas rejiminin 16 Mart 1988'deki kimyasal saldırısının ardından kente ilk giren gazetecilerin çektiği çok sayıda fotoğraf ve video kaydı var. Hepsi o gün Halepçe'de yaşanan vahşeti anlatıyor. Bunlar içinde hemen hemen tüm dünyada Halepçe'nin sembolü olarak dikkat çeken Türk gazeteci Ramazan Öztürk'ün çektiği Ömer Muhammed Salih'in kucağındaki çocuğuyla hayatını kaybettiği fotoğraftır. Biz de bu fotoğrafın, Lahey'de soykırım anıtı olarak sembolize edilmesini teklif ettik. Buradan Sayın Öztürk'e bir kez daha minnet ve şükranlarımızı sunuyoruz."

BİR ÇOK ÜLKE SOYKIRIM OLARAK KABUL EDİYOR

Osman, anıtın 29 Nisan 2014'te açılacağını bildirerek, inşallah bundan sonra ne burada ne de dünyanın başka bir bölgesinde buna benzer soykırımlar olmaz" temennisinde bulundu. İngiltere, Yunanistan, İsveç ve Güney Kore'nin Halepçe Katliamı'nı soykırım olarak kabul ettiğini belirten Osman, "Irak Parlamentosu da daha önce aldığı bir kararla bunu kabul etmiş ve tazminat ödemeyi tahahhüt etmişti" diye konuştu. - Süleymaniye

Kaynak: AA

Son Dakika Güncel Türk Gazetecinin Halepçe Fotoğrafı 'Soykırım Anıtı' Olacak - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement