Para beklerken "sopa" sahibi oldular ANTALYA - Son Dakika
Güncel

Para beklerken "sopa" sahibi oldular ANTALYA

Para beklerken "sopa" sahibi oldular ANTALYA

Para beklerken "sopa" sahibi oldular ANTALYA

30.09.2013 14:54

Para beklerken "sopa" sahibi oldular - ANTALYA

Miras olarak yüklü miktarda para beklerken "sopa" sahibi oldular

- Alanya'da yaşayan ve "size miras kaldı" tebligatı üzerine yüklü miktarda para kaldığı düşüncesiyle yaklaşık 100 kilometre uzaklıktaki Gündoğmuş ilçesine giden Demirel ailesi, miras olarak 2 yıl önce ölen dedelerinden "ağaç sopa" kaldığını öğrendi

- Aile, 6 yıl önce karıştığı bir kavgada kullandığı ve suç aleti olarak el konulup emanete alınan sopayı, dedelerinin vefat etmesi sonucu miras olarak teslim aldı

- Aile üyelerinden Hayri Demirel: "Ben, annem, anneannem ve dayım mahkemeye gittiğimizde bize miras olarak dedemizin karıştığı kavgada kullandığı sopa verildi. Büyük bir şaşkınlık içinde sopayı aldık"

- "Biraz hayal kırıklığı biraz da trajikomik bir durumla karşılaştık. Üzgün bir şekilde Alanya'nın yolunu tutuk"

ANTALYA (AA) - Alanya'da yaşayan Demirel ailesine, 2 yıl önce ölen dedelerinden miras olarak sadece "ağaç sopa" kaldı.

Gündoğmuş Sulh Hukuk Mahkemesi'nden 16 Eylül'de "Size miras kaldı" tebligatı alan Demirel ailesi, bunun üzerine Gündoğmuş'a gitti. Aileye miras olarak, adliyede bulunan ve 2 yıl önce ölen dedeleri Mehmet Kandemir'in karıştığı bir kavgada kullandığı ağaç sopa verildi.

Alanya'da muhasebecilik yapan Hayri Demirel, AA muhabirine yaptığı açıklamada, Gündoğmuş Sulh Hukuk Mahkemesi'nden gelen tebligatta dedelerinden kalan mirastan bahsedildiğini ve mirasçılar olarak aile üyelerinin isimlerinin yer aldığını söyledi.

- Sopayı teslim almak için 200 kilometre yol gidip geldiler

Dedelerinden kendilerine miras kaldığını düşünerek sevinçle Gündoğmuş'a gittiklerini anlatan Demirel, "Ben, annem, anneannem ve dayım mahkemeye gittiğimizde bize, miras olarak dedemizin karıştığı kavgada kullandığı sopa verildi. Büyük bir şaşkınlık içinde sopayı aldık" dedi.

Tebligatı aldıklarında dedesinin çok konuşmayan birisi olması nedeniyle banka hesabında yüklü miktarda parası olabileceğinin akıllarına geldiğini ifade eden Demirel, şöyle devam etti:

"Miras kaldı' denilince maddi değeri olan şeylerin intikal edeceğini düşündük. Sopayı teslim almak için yaklaşık 200 kilometre yol gidip geldik. Kala kala böyle bir sopayla karşılaşınca mahkemede bile ilginç anlar yaşandı. Hem mahkeme heyeti hem de biz bu duruma güldük. Yani biraz hayal kırıklığı, biraz da trajikomik bir durumla karşılaştık. Üzgün bir şekilde Alanya'nın yolunu tutuk."

- "İlk başta gece gündüz sopayı inceledim"

Demirel, dedesinin 6 yıl önce karıştığı bir kavgadan dolayı mahkemelik olduğunu ancak vefat etmesi nedeniyle davanın düştüğünü kaydederek, o zaman kavgada kullandığı sopaya da suç aleti olarak el konulup emanete alındığını, davanın düşmesi nedeniyle sopanın mirasçıları olan kendilerine kaldığını anlattı.

Böyle bir miras bıraktığı için dedesine teşekkür eden Demirel, sopayı ömrünün sonuna kadar saklayacağını, her baktığında dedesini hatırlayacağını dile getirdi.

Sopayı evinde antikalar için ayırdığı bölüme koyacağını belirten Demirel, "İlk başta gece gündüz sopayı inceledim. Geceleri rüyama girdi. Baktım herhangi bir yerinde gizli bir şey, bir harita mı var ama hiçbir şey bulamadım. Basit bir sopaymış" diye konuştu.

Kaynak: AA

Son Dakika Güncel Para beklerken 'sopa' sahibi oldular ANTALYA - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement