"Patti Smith and her band", unutulmaz bir performans sergiledi! - Son Dakika
Güncel

"Patti Smith and her band", unutulmaz bir performans sergiledi!

"Patti Smith and her band", unutulmaz bir performans sergiledi!

Hayatının her döneminde özgür ruhunu sanatına yansıtan Patti Smith, 23 Haziran Perşembe akşamı Zorlu Performans Sanatları Merkezi'nin unutulmaz konuklarından biri oldu.

24.06.2016 10:44  Güncelleme: 10:46

İlk albümü "Horses" ile punk-rock sahnesine öncülük eden 'bilge kadın' Patti Smith, biletleri satışa çıktıktan kısa bir süre sonra tükenen konserinde klasikleşen albümü 'Horses'tan sevilen şarkıları ve hafızalara kazınan mesajları ile Zorlu PSM'yi dolduran müziksevere unutulmaz bir gece yaşattı.

Sahneye çıkışında seyirciler tarafından ayakta alkışlanan Patti Smith, "Sözün gücüyle üç akorlu rock'ın birleşimi" olarak tanımladığı ilk albümü "Horses"da yer alan tüm şarkıları seslendirdi. Seyircilerin tüm şarkılarına eşlik ettiği Patti Smith, salona sık sık mikrofon uzattı. Dinleyicilerden gelen "Frederick" şarkısını isteğine Patti Smith, "Bu şarkı Frederick değil ama Frederick için yazdığım bir şarkı diyerek "Because the Night"ı tüm salonla birlikte söyledi.

Patti Smith, bundan 40 yıl önce "Horses" albümünü yaparken "Elegie" şarkısını ölen arkadaşları anmak için yaptığını söyleyip yakın zamanda kaybettiğimiz Lou Reed, Prince ve David Bowie'yi de andı. Ardından Prince'in unutulmaz şarkısı "When Doves Cry" şarkısını seslendirdi.

Patti Smith bise çıktığında ise; "Silah istemiyoruz, savaş istemiyoruz, bizim enstrümanımız işte bu!" diyerek gitarını havaya kaldırdı. Gitarın tellerini elleriyle parçaladıktan sonra Patti Smith, enstrümanını öptü ve "İyi bir hayat geçirmeni dilerim İstanbul" diyerek sahneden ayrıldı.

Kaynak: Bültenler

Son Dakika Güncel 'Patti Smith and her band', unutulmaz bir performans sergiledi! - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement