Polis, Yardım İsteyen Emekliyi Darp Etti - Son Dakika
Güncel

Polis, Yardım İsteyen Emekliyi Darp Etti

Polis, Yardım İsteyen Emekliyi Darp Etti

Antalya'da 155 polis hattından yardım isteyen apartman yöneticisinin, olay yerine gelen polis ekipleri tarafından darp edildiği öne sürüldü.

13.09.2012 12:46  Güncelleme: 13:02

Antalya'da "Apartmanındaki kimliği belirsiz 2 kişi" bulunduğunu belirterek 155 polis hattından yardım isteyen apartman yöneticisinin, olay yerine gelen polis ekipleri tarafından darp edildiği öne sürüldü.

Kepez ilçesi Özgürlük Mahallesi'nde yaşayan apartman yöneticisi Yusuf Çolak

(50), gazetecilere yaptığı açıklamada, önceki gün 01.00 sıralarında apartmanlarında tanımadıkları 2 kişi bulunduğunu, bu nedenle 155 polis imdat hattını aradığını belirtti.

Olay yerine gelen polis ekiplerinin apartmandaki kişileri sorgulamak yerine kendisine yöneldiğini ve tartışmaya başladığını öne süren Çolak, polislerin kendisine kelepçe taktığını iddia etti.

Bu sırada polislere kelepçe takmamaları için direndiğini anlatan Çolak,

"Onlara 'Sizden yardım isteyen benim, beni niye gözaltına alıyorsunuz-' diye sordum. Ancak bana cevap vermeden biber gazı sıktılar. Beni bir polis memuru asansöre bindirdi ve burada bana vurmaya başladı. Biber gazı nedeniyle gözlerimi açamıyordum. Asansör açılınca bir polis memuru bana arkadan tekme attı. Bu sırada merdivenlere düştüm. Burada da tekme attı ve merdivenlerden sürükledi. Başıma silahın kabzasıyla vurdu. Ne olduğunu anlayamadım" dedi.

Çolak, bu duruma şahit olan komşularının itirazına rağmen polisin kendisini darp ederek polis otomobiline bindirildiğini ve gözaltına alındığını iddia etti.

Eşi Nuray Çolak ve tarih öğretmeni kızı Mehtap Çelik'in de "Görevli polis memuruna mukavemet" suçlamasıyla gözaltına alındığını ifade eden Çolak, gece boyunca nezarethanede beklediklerini anlattı.

Şahitlik amacıyla polis merkezine gelen komşuları Mesut İçmez'in ifade verdiğini, polis merkezinden ayrıldıktan sonra tekrar çağrılarak "Görevli polis memuruna mukavemet" suçlamasıyla gözaltına alındığını öne süren Çolak, daha sonra hastaneye götürüldükten sonra adliyeye sevk edildiklerini, çıkarıldıkları mahkemece komşusu ve kendilerinin tutuksuz yargılanmak üzere serbest bırakıldıklarını kaydetti.

Kafasında çok sayıda dikiş bulunduğunu, sol gözünün morardığını ve şiştiğini, vücudunun çeşitli yerlerinde de darp nedeniyle morluklar bulunduğunu anlatan Çolak, kendisini darp eden polis memurundan şikayetçi olacağını ifade etti.

Yaşadıklarını ömrü boyunca unutmayacağını ifade eden Çolak, "Antalya Emniyet Müdürlüğü'nün tamamını suçlamıyorum. Polis içindeki böyle kişileri temizlemeli. Polis memuru kendisinden yardım isteyen bir kişiye orantısız güç kullandı. Hakkımı sonuna kadar arayacağım. Bu polis memurunun cezalandırılması için çaba göstereceğim" diye konuştu.

Çolak, sağlık kontrolü sırasında "iş göremez raporu" istediğini, ancak emekli olduğu için verilmediğini öne sürerek, başka bir hastaneye gidip darp edildiğine dair rapor alacağını, bu raporla suç kendisini darp eden polisler hakkında suç duyurusunda bulunacağını söyledi.

Çolak'ın tarih öğretmeni kızı Mehtap Çelik ise olayın ardından psikolojisinin bozulduğunu ifade etti. Babasını darp eden polisin psikolojik destek alması gerektiğini savunan Mehtap Çelik, şöyle konuştu:

"Bir insan küfür de etmiş olabilir, her şeyi de yapmış olabilir, ama babamı bu hale getirmeye kimsenin hakkı yok. Hele bunu polis yapmışsa kesinlikle yasal işlem yapılmalı. Bu polis gözetim altında tutulmalı. 50 yaşındaki bir kişiye bu muameleyi yapan polis memuru yarın çocuk da özürlü de kadın da döver. Ben öğretmenim. Öğrencilerime şiddete karşı olmayı öğretiyorum. Kendilerine verilen yetkiler bu şekilde kullanılmamalı. Polis zor kullanmakta özgür, ama bu kadarı da olmaz. Eli kelepçeli bir adam bu hale getirilmez. Babamı gözümüzün önünde kelepçelediler. Asansörden otomobile bindirilene kadar kimsenin görmediği bir ortamda babamı bu hale getirmişler."

İl Emniyet Müdürlüğü yetkilileri ise olay gecesi Yusuf Çolak'ın 37 promil alkollü olduğunu, olayla ilgili iki tarafında birbirinden şikayetçi olduğunu, bu sebeple polisin iki tarafı da polis merkezine götürmek istediğini ancak Çolak'ın olay yerine gelen polis memuruna saldırdığını, polis memurunun telsiz ve tabancasını almaya çalıştığını, bu sırada yaşanan arbedede merdivenlerden düştüğünü, darp olmadığını öne sürdü.

Muhabir: Süleyman Elçin

Yayıncı: Tuncer Çetinkaya - ANTALYA

Kaynak: AA

Son Dakika Güncel Polis, Yardım İsteyen Emekliyi Darp Etti - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement