Polislere İşaret Dili Eğitimi Verildi - Son Dakika
Güncel

Polislere İşaret Dili Eğitimi Verildi

Polislere İşaret Dili Eğitimi Verildi

Sivas'ta, engelliler Haftası nedeniyle Sivas Emniyet Müdürlüğü bünyesinde çeşitli birimlerde görev yapan 40 personele işaret dili eğitimi verildi.

15.05.2015 14:04

Sivas'ta, engelliler Haftası nedeniyle Sivas Emniyet Müdürlüğü bünyesinde çeşitli birimlerde görev yapan 40 personele işaret dili eğitimi verildi.

Sivas Emniyet Müdürlüğü bünyesinde çeşitli birimlerde görev yapan 40 personele Sivas Belediyesi eğitmenleri Mustafa Epik ve Faruk Bilge tarafından işaret dili eğitimi verildi. 11-15 Mayıs tarihleri arasında yapılan kursu başarı ile tamamlayan 40 polis memuru Muzaffer Çetin Konferans Salonun'da düzenlenen tören ile sertifikalarını aldı. Kursa katılarak işaret dili öğrenen polis memurlarına teşekkür eden İl Emniyet Müdür Yardımcısı Aykut Turan kursun yapılmasına katkı veren eğitmenlere teşekkür ederek, "İnsanlar engeli doğmayabilir, ama sonradan engelli olabilir. Bugün engeli olmayan bir arkadaşımız, yarın engelli olabilir. Nasıl bir dil bir insan, birden fazla dil bir kaç insansa işaret dilini öğrenmekte bize dünyanın bir çok yerinde yardımcı olabilir. Umarım zamanla biraz daha fazla vakit ayırarak bu dili geliştirirsiniz. Vatandaşımıza da yardımcı olabilirsiniz" dedi.

Öte yandan engelliler için Sivas Emniyet Müdürlüğü yeni bir uygulamayı da başlattı. Bu kapsamda haber merkezi ihbar hattına engellilerin 'Yardıma ihtiyacımız var' şeklinde kısa mesaj atmaları halinde anında yerlerinin tespit edilerek, polis ekipleri sevk edileceği belirtildi. - Sivas

Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel Polislere İşaret Dili Eğitimi Verildi - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement