Polisten, Soba Zehirlenmelerini Önlemek İçin Proje - Son Dakika
Güncel

Polisten, Soba Zehirlenmelerini Önlemek İçin Proje

Polisten, Soba Zehirlenmelerini Önlemek İçin Proje

Gaziantep Emniyet Müdürlüğü tarafından hayata geçirilen 'Sıcak Yuvam 3' projesi kapsamında vatandaşlar, soba ve karbonmonoksit zehirlenmelerine karşı uyarıldı.

12.11.2013 17:34

Gaziantep Emniyet Müdürlüğü tarafından hayata geçirilen 'Sıcak Yuvam 3' projesi kapsamında vatandaşlar, soba ve karbonmonoksit zehirlenmelerine karşı uyarıldı. İl Sağlık Müdürü Prof. Dr. Metin Karakök, kentte son 3 yılda yaklaşık 2 bin kişinin zehirlendiğini belirterek, vatandaşları duyarlı olmaya davet etti.

Gaziantep Emniyet Müdürlüğü Toplum Destekli Polislik Şube Müdürlüğü ekipleri, vatandaşları soba ve karbonmonoksit zehirlenmelerine karşı uyarmak için 'Sıcak Yuvam' projesi başlattı. Proje kapsamında son 3 yılda yapılan 240 etkinlikte uyarılan 12 bin vatandaştan 5 bin 590'ına detektör dağıtıldı. Havaların soğuması ve soba kullanımının başlamasının ardından Toplum Destekli Polislik Şube Müdürlüğü, 4 bin vatandaşa baca temizliği ve detektör kullanımı konusunda eğitim verilmesi için çalışmalara başladı.

Proje kapsamında karbon monoksit zehirlenmelerine karşı Şehitkamil Kültür Merkezi'nde vatandaşlara yönelik seminer düzenledi. Gaziantep Vali Yardımcısı Mehmet Tefik Emre, İl Sağlık Müdürü Prof. Dr. Metin Karakök ve bürokratlar ile vatandaşların katıldığı seminerde, İtfaiye Eğitim ve Denetim Şube Müdürü Mustafa Koldar tarafından soba zehirlenmelerine karşı alınacak önlemler anlatıldı.

Koldar'ın ardından konuşan İl Sağlık Müdürü Metin Karakök ise 3 yıl içerisinde 2 bin civarında insanın karbon monoksit gazından zehirlendiğinin tespit edildiğini belirterek, Devlet hiç bir vatandaşın burnunun kanının bile akmasını istemiyor. Bunun için böyle bir proje hazırlandı. Biz her yıl binlerce insanı soba zehirlenmesi ve karbon monoksit zehirlenmesiyle taşıyoruz. Son 3 yılda biz, 2 bin civarında vaka taşıdık. Bunlardan bizim kayıtlarımıza göre 12 vatandaşımızı kaybettik. Bizlerin de duyarlılığı işin içine katıldığında bu detektörlerin dağıtımından sonra bu oranın azalmasını bekliyoruz. Geçen yıla oranla biraz daha az müracaat var. Herkesin duyarlı ve dikkatli olması ve detektör kullanması gerekiyor diye konuştu.

Konuşmaların ardından seminere katılanlara uyarı broşürleri ile dedektör dağıtıldı.

Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel Polisten, Soba Zehirlenmelerini Önlemek İçin Proje - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement