Polonya Cumhurbaşkanı Komorowski, Türkiye'ye Gelecek - Son Dakika
Güncel

Polonya Cumhurbaşkanı Komorowski, Türkiye'ye Gelecek

Polonya Cumhurbaşkanı Komorowski, Türkiye\'ye Gelecek

Komorowski, Cumhurbaşkanı Gül'ün davetine icabetle, 4 6 Mart'ta Türkiye'yi ziyaret edecek.

28.02.2014 12:35

Polonya Cumhurbaşkanı Bronislaw Komorowski, Cumhurbaşkanı Abdullah Gül'ün davetine icabetle 4-6 Mart'ta Türkiye'ye gelecek.

Cumhurbaşkanlığı Basın Merkezi'nden yapılan açıklamaya göre, 2014 yılı, Türkiye ile Polonya arasında diplomatik ilişki tesisinin 600. yıl dönümüne tekabül ediyor.

Komorowski'nin ziyareti, yıl boyunca her iki ülkede düzenlenecek kutlama programlarının resmi açılışını taçlandırması bakımından da önem taşıyor.

Ankara'da 5 Mart Çarşamba günü gerçekleştirilecek resmi görüşmelerde, başta siyasi ve ekonomik konular olmak üzere, iki ülke arasındaki ilişkiler tüm veçheleriyle ele alınacak, güncel bölgesel ve uluslararası meseleler hakkında fikir alışverişinde bulunulacak.

Cumhurbaşkanları, aynı gün Basın, Yayın ve Enformasyon Genel Müdürlüğü tarafından 600. yıl dönümü kutlama programı kapsamında düzenlenen "600. Yılında Türkiye-Polonya İlişkileri" konulu sempozyuma katılacak.

Gül ve Komorowski, ertesi gün ise İstanbul'da Türkiye-Polonya İş Forumu'nda iş dünyasının temsilcileriyle bir araya gelecek. Ayrıca, İstanbul'da aynı gün, 600. yıl dönümü resmi kutlama programının başlangıcını teşkil edecek olan Sakıp Sabancı Müzesi'ndeki "Türkiye-Polonya: Siyasi ve Kültürel İlişkilerin 600 Yılı" sergisinin açılışını da Cumhurbaşkanları birlikte gerçekleştirecek.

Tarihi bir mahiyet taşıyan bu ziyaret, iki ülke arasındaki kadim dostluk ilişkilerinin ve çok yönlü işbirliğinin karşılıklı yarar temelinde güçlü şekilde geleceğe taşınmasına katkıda bulunacak. - Ankara

Kaynak: AA

Son Dakika Güncel Polonya Cumhurbaşkanı Komorowski, Türkiye'ye Gelecek - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement