Prof. Dr. Canan Karatay: Kırmızı Et Yağı ile Yenmeli - Son Dakika
Güncel

Prof. Dr. Canan Karatay: Kırmızı Et Yağı ile Yenmeli

Prof. Dr. Canan Karatay: Kırmızı Et Yağı ile Yenmeli

Kırıkkale Üniversitesi'nin Akademik Yılı açılışına katılıp, öğrencilere ilk dersi veren Prof.Dr.Canan Karatay, kurban etlerini yağı ile birlikte yenmediği taktirde vücuda bir faydasının olmadığını öne sürdü.Prof.Dr.Karatay, "Biz mangala"...

09.10.2013 17:01

Kırıkkale Üniversitesi'nin Akademik Yılı açılışına katılıp, öğrencilere ilk dersi veren Prof. Dr. Canan Karatay, kurban etlerini yağı ile birlikte yenmediği taktirde vücuda bir faydasının olmadığını öne sürdü. Prof.Dr. Karatay, "Biz mangala meraklıyız, Mangal yapabiliriz, fakat mangalda duman olmayacak, tehlikelidir. Etin yanmaması önemlidir. Et yandığı zaman kanserojendir" dedi.

Üniversitenin akademik yılı açılış törenine Vali Ali Kolat, Belediye Başkanı Veli Korkmaz, Rektör Prof. Dr. Ekrem Yıldız, Emniyet Müdürü Kadri Kartal, Jandarma Komutanı Albay Harun Karabulut, Prof. Dr. Canan Karatay, il müdürleri, öğretim görevlileri ile öğrenciler katıldı. Açılışta konuşan Vali Kolat, Kırıkkale Üniversitesinin kentte ciddi katkılarının bulunduğunu, eğitim ve sağlık alanında büyük mesafeler alındığını söyledi.

Kırıkkale Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Ekrem Yıldız ise üniversitelerin, her alanda çeşitliliğin bulunduğu, farklılıkların en iyi şekilde bir arada tutulduğu, farklı fikir, renk ve tonların barış içinde yaşadığı hür ortamlar olduğunu belirtti. Üniversitelerin siyasi ve sosyal gerilimlere alet edilmesine, üniversite gençliğinin kullanılmasına müsamaha ile bakamayacaklarını belirten Rektör Yıldız, "Bilim yuvaları, ülkenin siyasal, sosyal ve ekonomik her türlü sorununu düşünmeli, araştırma yapmalı, çözüm önerileri sunmalı, kamuoyu ile paylaşmalıdır. Ancak, bunu siyasi taraf olarak sunmasının doğru olmadığını düşünüyoruz. Demokrasi çıtamızın yükseltilmesi ve kronik sorunlarımızın çözüme kavuşturulmasında üniversiteler en önemli aktörler olarak rol almalıdır" dedi.

MANGALDA DUMAN TEHLİKELİ

İç Hastalıkları ve Kardiyoloji Uzmanı Prof. Dr. Canan Karatay da üniversitede 'Şişmanlık Hastalık mıdır?' konulu ders verdi., Kurban Bayramına kısa bir süre kaldığını hatırlatan Prof. Dr. Karatay, "Kurban etlerini yağıyla, kuyruk yağıyla, etiyle, sütüyle, iç organlarıyla bol yiyin. Biz mangala meraklıyız, Mangal yapabiliriz, fakat mangalda duman olmayacak, dumanı tehlikelidir. İyice köz olduktan sonra yavaş, yavaş mangal yapabiliriz. Etin yanmaması önemlidir. Et yandığı zaman o kanserojendir. Ama üzerine de sos sürmeyeceğiz. Bir tek süreceğimiz şey, sağlıklı, soğuk sıkım zeytin yağıdır veya paça yapıp yiyeceğiz. Koyunun kuyruğunu kıkırdak yapıp yiyeceksiniz. O halde yağlı kırmızı et, kurban etlerini yiyebiliriz. Kuzu, koyun, dana, paça. Paça çok önemli. Karaciğer, yürek istediğiniz kadar. Pirzola, pastırma yiyeceksiniz yağı ile beraber. Çünkü yapılan çalışmalar gösterdi ki, eğer kırmızı eti yağı ile yemezseniz, kırmızı etin bir faydası yok. Pirzola alırken yağını çıkarmayın, en tatlı yeri yağdır" dedi.

Konuşmaların ardından fakülte ve yüksek okullara yüksek puanla yerleşen öğrencilere hediyeler verildi. - Kırıkkale

Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel Prof. Dr. Canan Karatay: Kırmızı Et Yağı ile Yenmeli - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement