Radyocular Bağcılar'da Bir Araya Geldi - Son Dakika
Güncel

Radyocular Bağcılar'da Bir Araya Geldi

Radyocular Bağcılar\'da Bir Araya Geldi

Radyocular, Kestane Bahçesi'nde bir araya geldi.

07.05.2012 16:55

6 Mayıs'ın Türkiye radyoculuk tarihi için önemine dikkat çeken Başkan Çağırıcı, "Radyo Gününüz kutlu olsun" dedi.

Bağcılar Belediyesi'nin organizasyonu ile radyocular bir araya geldi. Bağcılar Belediyesi Kestane Bahçesi'nde düzenlenen programa farklı radyolardan yaklaşık 40 kişi katıldı.

"Sizleri ilçemizin Nostalji Bahçeleri'nden Kestane Bahçemizde ağırlamaktan çok mutlu olduğumu ifade etmek isterim" diyen Bağcılar Belediye Başkanı Lokman Çağırıcı, radyonun özellikle 1970'li yıllara kadar en önemli kitle iletişim aracı olduğuna değindi.

UNESCO tarafından 13 Şubat'ın "Dünya Radyo Günü" ilan edildiğini hatırlatan Çağırıcı, "Bu yıl, 13 Şubat 2012 tarihinde Dünya Radyo Günü'nün ilki kutlandı. Ama bizim için 6 Mayıs 1927'nin ayrı bir anlamı var. Türkiye'de ilk radyo yayıncılığı ise 6 Mayıs 1927'de yapıldı. Dolayısıyla 6 Mayıs radyocular için önemli. Radyo Gününüz kutlu olsun" dedi.

50 yaş ve üzeri olanlar için radyonun özel bir anlam ifade ettiğine de değinen Çağırıcı, "İstek saatleriyle, arkası yarın programlarıyla, radyo bir dönem insanların hayıtında önemli bir konumdaydı. Her ne kadar televizyon ve internet yayıncılığı başlamış olsa da hala radyo dinlemeye devam ediyoruz" diye konuştu.

"Hepinize daha nice hayırlı programlar diliyorum" ifadelerinde bulunan Çağırıcı, radyocuları, 11-13 Mayıs tarihlerinde gerçekleştirilecek Uluslararası Balkan Sempozyumu'na katılmaya davet etti.

Radyocular, Kestane Bahçesi'nin ardından Kadın ve Aile Kültür Sanat Merkezi, Mehmet Akif Ersoy Kültür Sanat Merkezi ve Müzesi ve Engelliler Sarayı'nı gezdi.

Kaynak: Bültenler

Son Dakika Güncel Radyocular Bağcılar'da Bir Araya Geldi - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement