Ressamlardan Yeni Yıla Merhaba - Son Dakika
Güncel

Ressamlardan Yeni Yıla Merhaba

Ressamlardan Yeni Yıla Merhaba

'Yeni Yıla Merhaba' adlı resim sergisi, şehir kütüphanesi'nde izlenime sunuldu.

27.12.2011 16:43

Bursa Kent Konseyi Ressamlar Çalışma Grubu tarafından bu yıl 2.'si gerçekleştirilen 'Yeni Yıla Merhaba' resim sergisi, sanatseverlerin beğenisine sunuldu.

Setbaşı'ndaki Büyükşehir Belediyesi Şehir Kütüphanesi Üftade Gösteri ve Konferans Salonu'nda izlenime sunulan serginin açılışına Bursa Kent Konseyi Başkanı Mehmet Semih Pala, Genel Sekreter Enes Battal Keskin, yürütme kurulu üyeleri, çalışma gruplarının temsilcileri ve çok sayıda davetli katıldı. Ressamlar Çalışma Grubu Temsilcisi Ümran Topsakal, bu yılı ikincisi düzenlenen sergide önemli eserlerin yer aldığını söyledi. 2011'de birçok üzücü olayın yaşandığını hatırlatan Topsakal, yeni yılın Türkiye'ye huzur ve mutluluk getirmesini diledi.

Bursa Kent Konseyi Başkanı Mehmet Semih Pala ise Türkiye'nin en güçlü ve en aktif kent konseyinin Bursa markası olarak örnek çalışmalar gerçekleştirdiğini anlattı. Pala, "Meclislerimiz ve çalışma gruplarımız etkin bir şekilde faaliyetler düzenliyor. Ressamlar Çalışma Grubumuz da önemli etkinlikler yapıyor. 'Yeni yıla merhaba' adlı sergide 28 sanatçımızın hayatı yorumladığı 30 tablosu bulunuyor" diye konuştu.

Ressamlar Çalışma Grubu üyesi sanatçıların aynı zamanda meclislere ve diğer çalışma gruplarına eğitimler de verdiğini hatırlatan Pala, "Bursa Kent Konseyi aynı zamanda bir okuldur. Gönüllülerin katkı koyduğu bir yerdir. Bizler de gereken katkıyı vermeye çalışıyoruz" dedi.

Ressamlar Çalışma Grubu bünyesinde sanat çalışmalarını sürdüren 28 sanatçının 30 eserinin yer aldığı sergi, 2 Ocak Pazartesi gününe kadar görülebilir. Sergide, Ramazan Alper, Perihan Beren, Veysel Çeliker, Filiz Denlisöz, Gülbin Şahçeliker, Erol Cingil, Nefise Gökalp, Ümran Ayçiçek, Zafer Özenbaş, Necmiye Beki, Ayşe Dolgun, Vahide Sezer, Ece Hanım, Nevin Çalışkan, Gülseren Özay, Zeynep Dilek Yücele, Meral Türken, Yüksel Barkut, Nuran Akyürek, Bülent Fidansoy, Türkan Us, Zübeyde Ataş, Gülşen Tavşan, Ahmet Yaşar, Sevda Alıcı, Necla Molla ve Ümran Topsakal'ın eserleri yer alıyor.

Kaynak: Bültenler

Son Dakika Güncel Ressamlardan Yeni Yıla Merhaba - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement