Robotla Obezite Ameliyatı 73 Kilo Verdirdi - Son Dakika
Güncel

Robotla Obezite Ameliyatı 73 Kilo Verdirdi

Robotla Obezite Ameliyatı 73 Kilo Verdirdi

Amerikan Futbolu milli takım oyuncu robotla obezite ameliyatı sayesinde 73 kilo vererek, 192 kilodan 119 kiloya düştü.

27.02.2013 13:06

Amerikan Futbolu milli takım oyuncu robotla obezite ameliyatı sayesinde 73 kilo vererek, 192 kilodan 119 kiloya düştü.

Amerikan Futbolu Milli Takım Oyuncusu olan Ervcan Gülsever, kilosu rahatsız etmeye başlayınca, hem kendi kendine hem de diyetisyen eşliğinde zayıflamaya çalıştı. Bir çok kez kendi kendine ve doktor kontrolünde diyete başladı. Fakat verdiği kiloların en az iki katını geri aldı.

Bunun üzerine Ercan Gülsever, kilolarından kurtulmak için ameliyat olmaya karar verdi. Genç sporcu, Florence Nightingale Hastaneleri Genel Cerrahi Uzmanı, Prof.Dr. Yunus Yavuz tarafından robotik cerrahi ile ameliyat edildi. Ameliyattan bir yıl sonra Ercan Gülsever, 192 kilodan 119 kiloya indi. Yeniden spor hayatına döndü.

Prof.Dr. Yunus Yavuz, obezite cerrahisinin çok net tanımlanmış sınırları ve

standartları olduğunu belirterek, "Her obez ameliyat olacak diye bir şey yok. Özellikle diğer bütün yöntemler denenir. Diyet, spor gibi, eğer başarılı olunmazsa, o zaman obezite cerrahisi denenir. Belli bir ağırlık seviyesi var. Bunları geçmiş insanlar vücut kitle indeksi 40'ın üzerine çıkmış, örneğin 1.60 boyunda bir kadın 100 kiloyu geçmişse hastalık derecesinde obez demektir ve ameliyat olabilir anlamına gelir.Şeker hastalığı,tansiyon kalp hastalığı eklem problemleri varsa daha düşük kilolarla da ameliyat olabilir. Sadece obezite değil, aynı zamanda obezitenin getirdiği diğer problemler örneğin şeker hastalığı ameliyatla düzeltilebilmekte" dedi. - İSTANBUL

Kaynak: İHA

Son Dakika Güncel Robotla Obezite Ameliyatı 73 Kilo Verdirdi - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement