Röntgen Cihazına Sıkışan Kadının Ölümüne Dava - Son Dakika
Güncel

Röntgen Cihazına Sıkışan Kadının Ölümüne Dava

Röntgen Cihazına Sıkışan Kadının Ölümüne Dava

Engelli çocuğunun röntgeni çekilirken cihaza sıkışan Emine Kulan’ın ölümüne ilişkin, röntgen teknisyeni hakkında 6 yıla kadar hapis istemiyle dava açıldı

27.11.2013 15:37

Bakırköy Dr. Sadi Konuk Eğitim ve Araştırma Hastanesi'nde engelli çocuğunun röntgeni çekilirken cihaza sıkışan Emine Kulan'ın ölümüne ilişkin, röntgen teknisyeni Mehmet Ali Güzel hakkında, 6 yıla kadar hapis istemiyle dava açıldı.

Bakırköy Cumhuriyet Başsavcılığı'nca hazırlanan iddianamede, Emine Kulan'ın 28 Mayıs'ta, engelli çocuğunu röntgen grafisini çektirmek üzere hastaneye götürdüğü belirtildi.

İddianamede, röntgen odasında engelli çocuğun tek başına sabit duramaması nedeniyle, teknisyen Güzel'in çocuğun anne ve babasından yardım istediği, anne Emine Kulan'ın da çocuğunu teknisyenin tarif ettiği biçimde tuttuğu anlatıldı.

Teknisyen Güzel'in, Kulan'ın durduğu yer bakımından içeriye bakmaksızın röntgeni çekmeye başladığı aktarılan iddianamede, röntgen cihazının aparatının Kulan'ın üzerine gelerek sıkıştırdığı ve yaralanan Kulan'ın hayatını kaybettiği bildirildi.

Olaya ilişkin hazırlanan bilirkişi raporunda da şüpheli Güzel'in kusurlu bulunduğu kaydedilen iddianamede, Güzel'in sağlık personelinden yardım istemesi gerekirken ölen Kulan'dan yardım istediği, çekim alanına, cihaza bakmaksızın çekimi gerçekleştirdiği ve hata neticesinde annenin ölümüne sebebiyet verdiği savunuldu.

İddianamede, şüpheli Mehmet Ali Güzel'in "taksirle ölüme sebebiyet vermek" suçundan 3 yıldan 6 yıla kadar hapisle cezalandırılması istendi.

Bakırköy Cumhuriyet Başsavcılığı'nca, Bakırköy 30. Asliye Ceza Mahkemesi'ne gönderilen iddianame kabul edildi. Davanın görülmesine, ilerleyen günlerde başlanacak. - İstanbul

Kaynak: AA

Son Dakika Güncel Röntgen Cihazına Sıkışan Kadının Ölümüne Dava - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement