"Ruhumuza Açılan Pencere" Konseri - Son Dakika
Güncel

"Ruhumuza Açılan Pencere" Konseri

"Ruhumuza Açılan Pencere" Konseri

TEVİTÖL'lü müzisyenler ruhlarda yeni bir pencere açtı.

23.03.2012 14:01

Türk Eğitim Vakfı İnanç Türkeş Özel Lisesi (TEVİTÖL) Güher & Süher Pekinel Müzik Bölümü öğrencileri, 2012 yılını "Ruhumuza Açılan Pencere" konseri ile eşsiz bir müzik şöleni ile kapattı. Ölümünün 16. yıldönümünde Vehbi Koç'a ithaf edilen konserde, dinleyiciler eşsiz bir gece yaşadı.

Geleceğin liderlerini yetiştiren TEVİTÖL'ün, Güher & Süher Pekinel tarafından 2006 yılında kurulan Müzik Bölümü öğrencilerinin sahne aldıkları "Ruhumuza Açılan Pencere" adlı Konser 22 Mart'ta Boğaziçi Üniversitesi Albert Long Hall Konser Salonu'nda gerçekleştirildi.

TEVİTÖL'de okuyan Türkiye'nin üstün yetenekli gençlerinin, enstrümana hakimiyetleri ile derinliklerine müzikle inebilmelerini sağlama hedefi ile kurulan TEVİTÖL Müzik Bölümü'nde, gençlerin kendi yaratıcılık potansiyelini tanıyarak ve ortak müzik yapımını paylaşarak, kendileri ve sosyal çevreleriyle daha barışık, yumuşak, insancıl ilişkiler sürdürebilen, süratle küreselleşen dünyayla uyumlu bireyler olarak yetişmelerinin sağlanması hedefleniyor.

TEVİTÖL Müzik Bölümü'nde eğitim gören gençler yurtiçi ve yurtdışında önemli başarılara da imza atıyor. TEVİTÖL Müzik Bölümü'nde eğitim alan ve şu anda yükseköğrenimini yurtdışında sürdüren Egemen Kesikli müzikteki başarıları ile 2011 yılında dört ayrı uluslar arası yarışmada yedi ödül kazanarak bölümünün programının ne kadar önemli olduğunu gösterdi.

Muhteşem müzik ziyafeti

"Ruhumuza Açılan Pencere" konseri, Rubar Dindar ve Cem Gültekin'in seslendirdikleri Antonin Dvorak'ın ''4 el piyano için Slav Dansı'' adlı eseri ile başladı. Cem Gültekin'in Franz Lizst'in ''Paganini Etüd Mi majör'' eserini yorumlaması ile süren konserde, Sercan Durmuş piyano hocası Metin Ülkü eşliğinde, Ezra Jenkinson'un ''Elflerin Dansı'' adlı eserini seslendirdi. Konser Ayşegül Yamak ve Merve Mert, öğretmenleri Yağmur Dai eşliğinde, Henri Rambaud'nun ''Opus No. 8'' adlı eseri ile devam etti. Dora Yaşar'ın çaldığı Frederic Chopin'in "Etüd Opus No.10" parçası ile hızlanan konser Tolga Akan'ın, Gabriel Marie'den ''Eski Stilde Bir Dans'' adlı eseri ile sürdü.

Klezmer'in Varşova ''Freylechs'' isimli dansı ise Ali Çakal, Tolga Akan, Dora Yaşar tarafından seslendirildi. Rubar Dindar'ın solo olarak Claude Debussy'nin ''Yağmur altında bahçeler'' isimli eserini yorumladığı konserde, Antonio Vivaldi Konçerto yorumunu; Buse Danişment, Pınar Demetçi, Hayriye Büşra Solak, Nisan Kuzuluk, Tolga Akan ve Sercan Durmuş'un oluşturduğu yaylı grubu ile öğretmenleri Bahar Biricik, Metin Ülkü ve Andres Rodrigo Lopez seslendirdi.

Drama grubu öğrencilerinden Kübra Arı, Kaan Salçın, Büşra Solak'a piyanoda Rubar Dindar eşliğinde Bertold Brecht'in ''Üç Kuruşluk Opera''sından bir sahne ile taçlandırdığı gecede, Güner Ege, Cengiz Cemaloğlu, Ali Baran Müftüoğlu ile Ahmet Tugay Yılmaz'ın oluşturduğu oda müziği grubu Maurice Ravel'ın Bolero'sunu yorumlayarak dinleyicileri büyüledi.

Konser, TEVİTÖL Müzik Bölümü Koordinatörü Soley Akalın yönetiminde Alpinnaz Soykan, Sinem Nur Uygun, Merve Eylül Zorlu, Arda Berkay Kolukısa, Ege Onat Gezer, Alperen Türkol, Ali Deniz Şahin ve Büşra Solak'tan oluşan koronun seslendirdiği Pierre Gerard Verny'den ''Canon des Scats'', Gerald Marks ve Seymour Simons'den ''All of Me'' ve Ferit Tüzün'den ''Ben Giderim Batuma''ya eserlerinin muhteşem yorumu ile son buldu.

Kaynak: Bültenler

Son Dakika Güncel 'Ruhumuza Açılan Pencere' Konseri - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement