Rüya ve Maskeler'e Teklif Yağıyor - Son Dakika
Güncel

Rüya ve Maskeler'e Teklif Yağıyor

Rüya ve Maskeler\'e Teklif Yağıyor

16. Kuruluş Yıldönümünü kutlayan Türkiye Omurilik Felçlileri Derneği'nin gecede sahnelediği ve büyük ilgi gören "Rüya ve Maskeler" isimli dans gösterisine sahne teklifleri gelmeye devam ediyor.

09.01.2015 15:42

"Rüya ve Maskeler" teatral dans gösterisi 2014 yılı boyunca 33 kez seyircisi ile buluştu. 2015 yılı itibariyle başta Türkiye'nin birçok il yönetimi, okul, üniversite, sivil toplum örgütü, özel şirketler ve kamu kuruluşları oyunu kendi seyircileriyle buluşturmak üzere TOFD'a teklifler sunuyor.

WOW İstanbul Hotels&Convention Center ev sahipliğinde, Harley Davidson Motorları eşliğinde benzersiz bir organizasyonla sahnelenen son gösteride izleyiciler; yaptıkları yorumlarda oyunun, engelli bireylerin yaşadıkları haksızlık ve olumsuzluklara karşı daha duyarlı olma ve farkındalık hissi duyduklarını belirttiler.

Koreografisini Hakan Ceyhan'ın yaptığı oyun TOFD Hüsnü Ayık Bakım Merkezi yararına sahneleniyor. TOFD Hüsnü Ayık Bakım Merkezi'nde 18 yaşını doldurmuş, bakımını üstlenecek kimsesi olmayan, ekonomik ve sosyal yoksunluk içinde bulunan omurilik felçlileri ücretsiz olarak yararlanıyor.

Gösteri; 6 ortopedik engelli, 1 işitme engelli, 6 engelsiz olmak üzere toplam 13 dansçıdan oluşan dans ekibi, görme engelli müzisyen kardeşler Kerim-Selim Altınok ile piyano virtüözü Linda Kaso'dan oluşan canlı müzik ekibi eşliğinde sahnelenmekte.

Rüya ve Maskeler, Engellenerek yaşamaya zorunlu bırakılmış amatör bir dansçının gerçek yaşamından esinlenilerek, toplum baskısı olmaksızın, özgürce ve dışlanmadan dans edebilmek için verdiği mücadelede karşılaştığı güçlükleri anlatıyor.

Kaynak: Bültenler

Son Dakika Güncel Rüya ve Maskeler'e Teklif Yağıyor - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement