Sadabad ve Cendere Vadisi Akabe Camii ile Taçlanacak - Son Dakika
Güncel

Sadabad ve Cendere Vadisi Akabe Camii ile Taçlanacak

Sadabad ve Cendere Vadisi Akabe Camii ile Taçlanacak

Kağıthane Belediyesi, tarihi çizgisi ve modern yapısıyla Sadabad Camii’nden esinlenerek inşa edilecek olan Akabe Camii’nin temelini attı.

13.12.2013 16:53

Kağıthane Belediyesi, tarihi çizgisi ve modern yapısıyla Sadabad Camii'nden esinlenerek inşa edilecek olan Akabe Camii'nin temelini attı.

Kağıthane Belediyesi tarihi Sadabad Camii'nden esinlenerek inşa edilecek Sadabad manzaralı Akabe Camii'nin temelini attı. Ana hatlarıyla simetrik düzenlemeye sahip olacak Akabe Camii temel atma törenine, Kağıthane Belediye Başkanı Fazlı Kılıç ve eşi Fatma Kılıç'ın yanı sıra Kağıthane Kaymakamı A. Akın Varıcıer, AK Parti Kağıthane İlçe Başkanı Sami İlhan, İlçe Emniyet Müdürü Hüseyin Göllüce, Kağıthane İlçe Müftüsü Mevlüt Haliloğlu, meclis üyeleri, STK yöneticileri ve Kağıthaneliler katıldı.

Sadabad Camii'nin tarihi görünümü ve modern mimarı çizgileriyle harmanlanarak inşa edilecek Akabe Camii, Hasbahçe ile Cendere Vadisi manzarasına tamamen hakim olacak.

Geleceğe önemli eserler bırakmanın önemine değinen Kağıthane Kaymakamı A. Akın Varıcıer, "Bir taraftan büyürken, gelişirken diğer taraftan da geleneksel değerlerimizi de koruyup, geleceğe güzel eserler bırakmak en önemli vizyonumuzdur. Sadece ülke vizyonu değil. Genel düzeyde de bu vizyonun takip edilmesi gerekiyor. Burada gerçekten çok önemli bir ihtiyaca yönelik, güzel bir noktada tarihi bir özelliği olan Kağıthane'mizde bu caminin temel atma törenini gerçekleştiriyoruz. Sanki Sadabad Camii'ye nazire yapar gibi onun bir örneğinin burada gerçekleştirilecek olması çok güzel. Sadece cami yapmak değil, mimari estetiği de göz ardı etmemek lazım" dedi.

"KAĞITHANE ÇOK HIZLI BİR ŞEKİLDE GELİŞİYOR"

Kağıthane'nin hızlı bir şekilde dönüştüğünü ve geliştiğini belirten Kağıthane Belediye Başkanı Fazlı Kılıç, "Kağıthane çok hızlı bir şekilde gelişiyor. Kağıthane'mizin yüzde 29'una yakını dönüştü. Yani ilçemizin 3'de 1'i yenilendi. Mahallerimizde hızlı bir şekilde dönüşüyor. Burada bulunan çok değerli büyüklerimizin de bildiği gibi bu bölge eski taşocağı ve toprak döküm alanıydı. 2006 yılında Kağıthane'mize ve mahallemize çok güzel bir yeşil alan ile tesis olarak kandırdık. Şimdi sosyal tesislerimizde Kağıthanelilerin ve Kağıthane dışındaki İstanbulluların uğrak yeri oldu" diye konuştu.

Nurtepe Sosyal Tesisleri'nin yakınında bulunan ve Sadabad ile Cendere Vadisi manzarasına hakim olan bölgede yapılacak Akabe Camii hakkında bilgi veren Başkan Kılıç, "Bu bölgede cami inşası için yapılan projeler tamamlandı ve bugün burada böyle hayırlı bir çalışmanın temelini atıyoruz" şeklinde konuştu.

"YER YÜZÜNDE İLK MABET KABE'DİR"

Kabe'nin bir şubesini daha inşa etmek için bir araya geldiklerini ifade eden Kağıthane İlçe Müftüsü Mevlüt Haliloğlu ise, "Cami, bir araya getiren, toplayan demektir. İslami literatürde genellikle 'mescid' kelimesi kullanılır. Bizler büyük olanlara cami, küçük olanlara mescid demekteyiz. Yer yüzünde ilk mabet Kabe'dir" dedi.

Dualarla gerçekleştirilen temel atma töreni protokolün hep birlikte beton dökme butonuna basmasıyla tamamlandı. - İSTANBUL

Kaynak: İHA

Son Dakika Güncel Sadabad ve Cendere Vadisi Akabe Camii ile Taçlanacak - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement