Şair-yazar Cahit Zarifoğlu Anıldı - Son Dakika
Güncel

Şair-yazar Cahit Zarifoğlu Anıldı

Şair-yazar Cahit Zarifoğlu Anıldı

Milli Eğitim Bakanı Avcı: "Zarifoğlu, bir büyüğümüzün tabiriyle anadan doğma şairdi.

07.06.2014 16:51

Şair-yazar Cahit Zarifoğlu, ölümünün 27. yılında Küplüce Mezarlığı'ndaki kabri başında anıldı.

Anma törenine, Zarifoğlu'nun eşi Berat, kızı Arife, oğlu Ahmet Zarifoğlu, aile yakınları, Milli Eğitim Bakanı Nabi Avcı, İstanbul Kültür ve Turizm İl Müdürü Prof. Dr. Ahmet Emre Bilgili, Üsküdar Belediye Başkanı Hilmi Türkmen, Çocuk Vakfı Başkanı Mustafa Ruhi Şirin, öğrenciler ve vatandaşlar katıldı.

Tören, hafız öğrencilerin Kur'an-ı Kerim ve dualar okumasıyla başladı.

Milli Eğitim Bakanı Avcı, törende yaptığı konuşmaya, "Cahit Zarifoğlu ağabeyime Allah'tan rahmet diliyorum" diyerek başladı.

Bakan Avcı, "Zarifoğlu, bir büyüğümüzün tabiriyle anadan doğma şairdi. Sadece yazdıklarıyla değil, yaşadıklarıyla da şairdi. Aynı zamanda bir yaşama sanatçısıydı. Bu bakımdan günlüklerine 'Yaşamak' adını vermesini doğrusu çok anlamlı buluyorum. Benim için de çok övünç vesilesi bir şey var. O 'Yaşamak'ların ilk baskı kapağını da ben yapmıştım" ifadelerini kullandı.

Avcı, Milli Eğitim Bakanlığı olarak şair-yazar Zarifoğlu'nun genç nesiller tarafından iyi bilinmesi, tanınması, şiirlerinin tadına varılması için ellerinden geleni yaptıklarını ama bu normal eğitimin dışında da başarılması gereken bir iş olduğunu belirterek, "Onun için Çocuk Vakfımız gibi sivil toplum kuruluşlarının bu alanda yaptıkları çalışmalar için de bu vesile ile teşekkür ederim" şeklinde konuştu.

Üsküdar Belediye Başkanı Hilmi Türkmen de konuşmaya başlamadan önce Kur'an-ı Kerim okudu.

Üsküdar'ın altı ve üstünün mübarek olduğunu ifade eden Türkmen, "Çok yaşayan değerlerimiz var. Aramızdan hayatının baharında ayrılan Cahit Zarifoğlu da onlardan biri. Bunları yeni kuşak neslimizin tanıması lazım. Eserlerini tanıtmamız lazım. İnşallah bu dönem böyle bir anlayışımız olacaktır. Mekanı cennet olsun" şeklinde konuştu.

Konuşmaların ardından dualar edildi. - İstanbul

Kaynak: AA

Son Dakika Güncel Şair-yazar Cahit Zarifoğlu Anıldı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement