Sanat Merkezinde İşçi Eylemi - Son Dakika
Güncel

Sanat Merkezinde İşçi Eylemi

Sanat Merkezinde İşçi Eylemi

Borusan Lojistik'ten atılan işçilerin, grubun İstiklal Caddesi'ndeki kültür-sanat merkezindeki 2 saat 30 dakikalık eylemi, sorunun Cuma günü saat 11.00'e kadar çözüleceği sözü üzerine olaysız son buldu.

20.06.2012 16:05

Borusan Lojistik'ten atılan işçilerin, grubun İstiklal Caddesi'ndeki kültür-sanat merkezindeki 2 saat 30 dakikalık eylemi, sorunun Cuma günü saat 11.00'e kadar çözüleceği sözü üzerine olaysız son buldu. Binanın ikinci katını işgal eden eylemcilere DİSK Başkan Yardımcısı ve Nakliyat İş Genel Başkanı Ali Rıza Küçükosmanoğlu ile Enerji-Sen Genel Başkanı Ömer Kamil Kartal da destek verdi.

Firmanın İstiklal Caddesi'ndeki binasına saat 12.30 sıralarında gelen eylemci grup binanın ikinci katına çıktıktan sonra bu katın kapılarını kilitledi. Bina çalışanları da dışarıya çıktı. Bu arada işçiler, bu katın pencere ve balkonlarından "Borusan Lojistik'te işçi kıyımına son" yazılı pankart açarak, "Borusan işçisi yalnız değildir", "Atılan işçiler geri alınsın", "Davamız ekmek davasıdır", "güvenceli iş insanca yaşam istiyoruz", "Taşerona boyun eğmeyeceğiz" sloganları attı.

Yukarıda eylem devam ederken dışarıda toplanan Enerji-Sen ve Halk Evleri'ne üye 20 kişilik bir grup alkışlarla eylemcilere destek verdi. Polis, binanın çevresinde önlem aldı, olay yerine getirilen iki çevik kuvvet otobüsü bina girişine çekildi. Yukarıya çıkan polis müdürleri, eyleme son vermeleri için sendika başkanlarıyla görüştü. Konunun çözüleceği sözü verilmesi ve polis yetkililerinden de gözaltı yapılmaması yönünde söz alınması ile eylemciler pencere ve balkona astıkları pankart ve dövizleri toplayarak aşağıya indiler.

Topluluk adına basın açıklaması yapan DİSK Başkan Yardımcısı ve Nakliyat -İş Genel Başkanı Ali Rıza Küçükosmanoğlu, "Borusan Lojistik'ten performans gerekçesi ile önce 25, daha sonra 16 arkadaşımız işten atıldı. Bizim davamız dünyanın en haklı davasıdır. Ekmek davasıdır. Bu mücadeleyi herkes böyle bilsin. Eylemlerimiz haftalardır sürüyor. Bugün Borusan Holding'in avukatları ile görüşmelerimiz oldu. Sorunu cuma günü saat 11.00'de çözme konusunda söz verdiler. Bu durumda buradaki direnişimizi sonlandırmış durumdayız. Temennimiz cuma günü bu sorunun çözülmesidir. İşçi arkadaşlarımızın, sendikamızın taleplerinin kabul edilmesidir. Yoksa direnişimizi ve mücadelemizi daha da büyüteceğiz. Baştan beri bizimle beraber olan Enerji-Sen başkanı Kamil Kartal ve destek veren arkadaşlarımıza teşekkür ediyoruz, saygılar sunuyoruz" dedi.

BORUSAN'DAN AÇIKLAMA

Öte yandan Borusan Holding işçilerin eylemiyle ilgili yazılı bir açıklama yaptı. Açıklamada, "Borusan Holding olarak, Borusan Lojistik şirketimize servis sağlayan firmanın yapmış olduğu işten çıkartmalar bahane edilerek Borusan Kültür Sanat merkezimize gerçekleştirilen kanunsuz işgal eylemini kınıyoruz. Bugüne kadar bu konuda Nakliyat-İş Sendikası tarafından gerçekleştirilen protesto eylemlerini demokratik haklar çerçevesinde değerlendirdik. Ancak bugün gerçekleştirilen bu kanunsuz işgal eylemi kabul edilebilir olmaktan uzaktır. Borusan olarak ilkelerimiz açıktır: Sendikal faaliyet Anayasal bir haktır. Ancak bu hakkı aramanın yolu kuruma ait işyerlerine ve kültür sanat merkezlerine zorla girerek işgal etmek değildir. Şirketimiz Borusan Lojistik gerçekleştirdiği faaliyetleriyle halen toplam 2.308 kişiye istihdam sağlamaktadır. Şirketimiz Türkiye'nin dört bir yanında, 30'dan fazla lokasyonda ve yurt dışında faaliyet göstermekte ve pek çok kişiye iş olanağı sunmaktadır. Mayıs ayında, servis sağlayan firma tarafından yasal gerekçelerle sayıları 40'ı bulan çalışanın iş akdinin feshedilmesine karar verilmiştir" denildi.

(BB) - İstanbul/ Beyoğlu

Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel Sanat Merkezinde İşçi Eylemi - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement