"Sandık Görevlisine Seçmen Bilgisi" - Son Dakika
Güncel

"Sandık Görevlisine Seçmen Bilgisi"

"Sandık Görevlisine Seçmen Bilgisi"

Barış Gündoğan - Yerel seçim hazırlıklarını sürdüren CHP'de, parti adına görev yapacak yaklaşık 400 bin sandık görevlisi için seçmen bilgileri elektronik ortama aktarıldı.

06.03.2013 11:09

Barış Gündoğan - Yerel seçim hazırlıklarını sürdüren CHP'de, parti adına görev yapacak yaklaşık 400 bin sandık görevlisi için seçmen bilgileri elektronik ortama aktarıldı.

Uygulama ile sadık görevlisi, sorumlu olduğu sandıktaki seçmenlerin bilgilerine kolayca ulaşabilecek.

Genel Başkan Yardımcısı Emrehan Halıcı, AA muhabirine yaptığı açıklamada, seçimlerde parti adına görev yapacak kişilerin belirlenmesi, onların eğitilmesi, seçimler öncesi ve sonrasında yapacakları tüm işlemleri teknik bir çerçevede ele aldıklarını ve teknolojik bir altyapı oluşturduklarını söyledi.

Söz konusu teknik altyapıyla her sandık görevlisinin bulunduğu sandıkla ilgili çok detaylı bilgilere ulaşma imkanı sağlandığını ifade eden Halıcı, "Bu bilgileri partinin intranetine yüklemiş durumdayız. Dolasıyla bir sandık görevlisi, kendi sandığının bilgilerini alarak, o bilgiler ışığında çalışmalar yapacak. Yaptığı çalışmaları da tekrar intarenete yükleyecek. Böylece onun bir üstündeki görevlinin takip etmesi, denetlemesi, rapor alması mümkün hale gelecek" dedi.

-Her il ve ilçeye bilişim sorumlusu-

Sistemle, örgütlerin kendi bölgeleri ile ilgili çalışmaları yakından takip edebileceklerini kaydeden Halıcı, genel merkezin ise tüm bölgelerle ilgili raporlara ulaşabileceğini kaydetti.

Sistemin iyi çalışabilmesi için her görevlinin gerekli donanıma sahip olması gerektiğinin altını çizen Halıcı, son tüzük kurultayında her il ve ilçede bilişim sorumluların seçilmesini de tüzüğe koyduklarını anımsattı.

Halıcı, "Eskiden bu işe yatkın birisi vasıtasıyla işler yürütülürken, şimdi bunu hem de seçilerek görev gelen bilişim görevlisi tarafından yürütülüyor" dedi.

Halıcı, sandık görevlisinin CHP intraneti üzerinden, seçmenlerle ilgili

"kimseye sır olmayan bilgilere" ulaştığını belirterek, görevlilerin ağ üzerinden "bütün seçmenlerin adları, oturdukları yerler, yaş durumu, nüfusa nerede kayıtlı, doğum yeri" gibi bilgilere ulaşabildiğini kaydetti.

-Bir sandığa iki görevli-

Bu tür bilgilerin sandık görevlilerin siyasi çalışmaları açısından da son derece en önemli olduğunu dile getiren Halıcı, "Sistem aynı zamanda seçmenlerle ilgili, o kişinin doğru yerde oturmadığı, oturduğu halde kayıtlı olmayanlar gibi yanlışlıkların da seçim öncesinde belirlenmesine ve düzeltilmesine olanak sağlayacak" dedi.

Halıcı, ülke genelindeki 200 bin sandıkta her sandık başına iki kişi olmak üzere toplam 400 bin kişinin görevlendirileceğini de bildirdi.

Yayıncı: Selçuk Aval - ANKARA

Kaynak: AA

Son Dakika Güncel 'Sandık Görevlisine Seçmen Bilgisi' - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement