Şanlıurfa?da Kanser Hastaları Resim Yaparak Moral Bulacak - Son Dakika
Güncel

Şanlıurfa?da Kanser Hastaları Resim Yaparak Moral Bulacak

Şanlıurfa?da Kanser Hastaları Resim Yaparak Moral Bulacak

Ankara Numune Hastanesi tarafından hayata geçirilen 'Ayakta Kemoterapi Hastalarına Resim Sanatı ile Moral Desteği' projesi Şanlıurfa'da tanıtıldı.

21.12.2015 18:22

Ankara Numune Hastanesi tarafından hayata geçirilen 'Ayakta Kemoterapi Hastalarına Resim Sanatı ile Moral Desteği' projesi Şanlıurfa'da tanıtıldı. Proje kapsamında hastanede açılacak olan bir atölyede kanser hastaları resim yaparak moral bulacak. Mehmet Akif İnan Eğitim ve Araştırma Hastanesi'nde düzenlenen proje tanıtım toplantısına Numune Hastanesi Yöneticisi Prof. Dr. Nurullah Zengin, Karacadağ Kalkınma Ajansı Genel Sekreteri Hasan Meral, Mehmet Akif İnan Eğitim ve Araştırma Hastanesi Yöneticisi Veli Fahri Pehlivan ile sağlık çalışanları katıldı. Kemoterapi hastalarına tedavilerinin yanı sıra psikolojik destek vermek için projeyi 4 yıl önce hayata geçirdiklerini anlatan Numune Hastanesi Yöneticisi Prof. Dr. Nurullah Zengin, proje ile resim yapan hastaların üzerinde olumlu etkiler tespit ettiklerini söyledi. Resim yapan, müzik dinleyen ve bunun gibi etkinliklere katılan hastaların kemoterapi sırasında psikolojik olarak rahatladığını anlatan Zengin şunları söyledi:

"Hastanemizde kemoterapi şartlarımızı iyileştirdik. Hem ortamı daha sevecen hale getirdik, hem de resim ve müzik sanatı gibi uygulamaları projemize dahil ettik. Gerçekten çok olumlu neticeler aldık. Biz hastanemizde 4 yıldır bu uygulamayı yapıyoruz. Yıl sonunda ortaya çıkan eserleri sergi ile satışa sunuyoruz. Bu projeyi burada da yürüteceğiz. Bu sınırlı bir alanda kalmayacaktır. Kanser tedavisinin her alanında bilgi paylaşımına vesile olacak bir çalışma ve güzel bir uygulamayı hep beraber yaşayacağız."

Proje kapsamında hastanede atölyenin ise önümüzdeki günlerde açılacağı ve kanser tedavisi görenlerin burada düzenlenecek etkinliklere katılacağı öğrenildi.

Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel Şanlıurfa?da Kanser Hastaları Resim Yaparak Moral Bulacak - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement