Şanlıurfa'daki Elektriğin Yüzde 83'ü Kayıp ve Kaçak" - Son Dakika
Güncel

Şanlıurfa'daki Elektriğin Yüzde 83'ü Kayıp ve Kaçak"

Şanlıurfa\'daki Elektriğin Yüzde 83\'ü Kayıp ve Kaçak"

DEDAŞ İl Müdürü Eroğlu: "Bazen sadece kayıp ve kaçak elektrik Atatürk Barajı'nın ürettiği enerji kadar oluyor"

24.12.2013 17:31

Dicle Elektrik Dağıtım AŞ (DEDAŞ) İl Müdürü Esin Eroğlu, Şanlıurfa'daki elektrik kayıp kaçak oranının Atatürk Barajı'nın ürettiği enerjiye eşit olduğunu söyledi.

Eroğlu, AA muhabirine yaptığı açıklamada, kaçak elektrik kullanımını önlemek için çalışma yaptıklarını belirtti.

Elektrikteki kayıp ve kaçağın ülke ekonomisine ciddi zarar verdiğini aktaran Eroğlu, "Bu sorunu önlemek adına çeşitli projeler geliştiriyoruz. Şehrimize yıllık ortalama 6 milyar kilovatsaat elektrik veriliyor. Bazen İstanbul'un Avrupa yakası kadar enerji çekiyoruz. İldeki kayıp ve kaçak oranı ise yıllık ortalama yüzde 83 civarında. Bazen sadece kayıp ve kaçak elektrik Atatürk Barajı'nın ürettiği enerjiye eşit oluyor" dedi.

Eroğlu, kaçak elektriğin önlenmesi konusunda vatandaşa her türlü kolaylığı sağladıklarını ifade etti.

Bugüne kadar vatandaşların kendi rızalarıyla bu işi çözmelerini istediklerini dile getiren Eroğlu, hazırladıkları proje kapsamında ekiplerin köyleri ziyaret ederek uyarılarda bulunacağını aktardı.

Ekiplerin hem arızaları tespit edeceğini hem de vatandaşlarla görüşeceğini anlatan Eroğlu, şunları kaydetti:

"Onlara 'elektriğin de aslında bir madde ve bunun bir başkasından alınmasının günah olduğunu, artık elektrik olmadan hiç bir şey yapılamadığını onun için karşılığında bir hak olduğunu' anlatılacak. Ayrıca ne olursa olsun ekiplerimiz arazilerde gezmeye devam edecek. Bunları yaparken aynı zamanda arızaları gidermek için de çalışacaklar çünkü arızalar nedeniyle ciddi sıkıntılar yaşıyoruz. Ancak şunu unutmayalım kaçak oranı ne kadar düşerse arızalar da o kadar azalacaktır."

Eroğlu, kaçak kullanım tespit edilen abonelerin elektriklerini keserek bu kişiler hakkında savcılığa suç duyurusunda bulunacaklarını sözlerine ekledi. - Şanlıurfa

Kaynak: AA

Son Dakika Güncel Şanlıurfa'daki Elektriğin Yüzde 83'ü Kayıp ve Kaçak' - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement